Вучић: Присаједињење Војводине најважнији датум за Србију

НОВИ САД: Нема значајнијег и важнијег дана од оног кад је Војводина присаједињена Србији, поручио је данас у Новом Саду председник Србије Александар Вучић. Он је на радном састанку са председником Покрајинске владе Игором Мировићем разговарао поводом обележавања јубилеја стогодишњице присаједињења.
vucic mirovic
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Вучић је, говорећи о том догађају, о чему је разговарао с руководством Покрајине, рекао да ћемо стогодишњицу тог датума славити наредне године достојанетсвно и свечано, а да ће централна прослава бити у Београду. 

"И на тај начин ћемо показати да за Србију нема значајнијег догађаја од оног када је Велика скупштина одлучила да се Војводина присаједини Србији", рекао је Вучић. 

Показаћемо тиме, додао је, колико наше заједништво не може ничим да се сруши и колико поштујемо и волимо све оне који живе у вишенационалној Војводини, "који живе у миру и ову земљу доживљавају као домовину". 

А они који су покушали да сруше ову земљу, који су палили градове и зграде, тиме су, поручио је, успели само једно - да ми постанемо чвршћи и отпорнији и да више него икада волимо слободу и незавиност Србије. 

Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Одлуку о прикључењу Краљевини Србији, као јединственој држави, прочитао је један од лидера Срба некадашње Аустроугарске, политичар и новинар Јаша Томић, који је тада рекао да се Војводина прикључује Краљевини Србији „која својим досадашњим радом и развитком ујемчава слободу, равноправност и напредак у сваком правцу“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести