Вучић у новом возу "летео" до Петроварадина: Снови се остварују

НОВИ САД: Председник Александар Вучић присуствовао је данас промотивној вожњи новог воза за велике брзине "Stadler KISS" на линији Београд-Петроварадин.
v
Фото: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Први пут у Стадлеровом возу, 200 километара на сат кроз Србију, поручио је Вучић на инстаграм профилу "Budućnostsrbije", уз видео снимак и фоторгафије са промотивне вожње.

Он је истакао да су инфраструктурни пројекти веома важни за Србију.

То је много важно. Што се инфраструктуре тиче по целој Србији, то су велике ствари, поручио је Вучић.

Он је упитао директора "Инфраструктуре железнице Србије" Небојшу Шурлана крећу ли се 200 километара на сат, на шта је Шурлан одговорио да се од Батајнице до Карловаца воз све време креће управо том брзином.
 

 Када сањате и циљеве постављате високо, када радите вредно и марљиво, онда се и снови остварују. Заједно можемо све, навео је Вучић.

Са председником, промотивној вожњи присуствовали су министар грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре Томислав Момировић, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Председник Вучић је раније најавио да ће почетком марта грађани моћи да се возе брзом пругом, 200 километара на сат, од Београда до Новог Сада, за само 35 минута.

Фото: Dnevnik.rs

Од центра Београда до центра Новог Сада за 1.600 динара, за 35 минута, јер тај воз неће стајати између. Карта у другом возу ће бити јефтинија, он ће ићи 55 минута, а стајаће на неколико станица, Земун, Батајница, Пазова, Инђија, Чортановци, Карловци, Петроварадин, рекао је Вучић пре неколико дана.

Вучевић: Спектакуларна и удобна вожња, мало је рећи да сам одушевљен

За мање од 30 минута спектакуларне вожње новим "Stadler Kiss" возом сам у друштву председника Александра Вучића и Герхарда Шредера, бившег канцелара СР Немачке, "долетео" од станице "Београд центар" до станице "Петроварадин", навео је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на свом Инстаграм профилу.

Како је додао, ова брза и удобна вожња је доказ колико ће та линија значити житељима два највећа града у Србији, самим тим и целој земљи.

Град Нови Сад је на станици у Петроварадину изградио надстершицу са називом станице, асфалтирао прилазну улицу почев од главне улице и све прилазне пешачке стазе, поставио јарболе са заставама, на кружном току испред објекта поставио расвету, комплетан мобилијар у виду клупи, корпи за смеће, жардињера и стајалишта за бицкла, потом заставе на објекту, такође Град је брендирао објекат са пиктограмима, поставио лед пано са ознаком за брзи коловоз, комплетан простор озеленио и засадио украсно шибље и стабла. У току су и обимни радови на реконструкцији и улепшавању новосадске старе даме - Главне железничке станице на Булевару Јаше Томића, која ће у потпуно новом и савременом руху ускоро дочекати први брзи воз. Суграђани, за мање од месец дана оно што је деловало немогуће ће постати стварност, мало је рећи да сам одушевљен доживљеним, поручио је Вучевић

Ова брза и удобна вожња је доказ колико ће та линија значити житељима два највећа града у Србији, самим тим и целој земљи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести