ВУЧИЋА У ПАМБУКОВИЦИ ДОЧЕКАЛИ ОДУШЕВЉЕНИ МЕШТАНИ; Нису ми важни ни Рот ни Шидер него ми је важна ПАМБУКОВИЦА! Неколико милијарди ћемо уложити у путеве

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас село Памбуковица у близини Уба, где разговара са мештанима.
1
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Велики број мештана окупио се у центру села, испред месне заједнице како би дочекао председника. У знак дочека постављен је и транспарент са натписом "Памбуковици је најважнији Вучић".

Председник Вучић је подсетио да је његова листа ту добила 81 одсто гласова.

"Људима се подразумева да се направи пут. Да ли је нормално да се чека деценијама? Да је нормално, урадили би сви сваки пут. Имамо много Памбуковица у Србији. Суштина је да морамо да имамо јаку државу, а људи се тога сете када прође време. Све чекамо да нам држава нешто заврши, а кад не заврши, неретко и псујемо државу. Није то једноставно и лако. Тражићемо неколико милијарди да улажимо у путеве, не само у ауто-путеве, већ и локалне путеве, то је важно сваком сељаку".


 Додик: Председник Вучић је дигао Србију

"Долазим у Србију често и морам да приметим да се Србија дигла. Често заборавимо да се осврнемо око себе и видети шта је урађено. Доћи овде и обећати пут је велика ствар. Председник Вучић је дигао Србију".

"Ви сте овде у Памбуковици дали допринос на изборима. Демократија не помаже, помаже Вучић и обећа пут. Кад неко дође и обећа 12 км пута, то је више од демократије".

"Ђурђевдан ми је крсна слава, нећу моћи да дођем, али ћу мислима бити уз вас".


"Ово је велико село, припада Општини Уб, налази се на магистралном путу Шабац-Ваљево, овде су дивни домаћини који воле Србију више од свега и нису заинтересовани за центре моћи са стране".

"Нисам случајно изабрао Памбуковицу. Велики су притисци на нашу земљу, сви живи су почели да се мешају шта Србија треба да ради. Из разних земаља су почели да нам уређују земљу", рекао је Вучић.

"Зато сам рекао да ми нису важни ни Рот ни Шидер ни сви они, већ да су ми важни људи у Памбуковици. Да додам, сваки човек у Памбуковици ми је 100 пута важнији од сваког од њих и увек ћу се тако понашати. Кад будем штитио интересе Србије, имајте на уму да ћу увек у мислима имати и Памбуковицу и сва српска села".

"Позвао сам Додика зато што сам хтео да имате двојице председника овде где су снимане Камионџије. Да виде сви у Европи колико нам значи Памбуковица".

Председник је од једне мештанке на поклон добио вунене чарапе. Она му је рекла да је то за следећу зиму и да је хтела да му донесе и слатко, али да више није имала.

У центру Памбуковице постављен је велики сто, где су мештани за све званице и председника донели мезе и бројне ђаконије. Вучић је пришао столу, па је позвао све и рекао:

"Народе, седајте за сто да се послужите. Слободно! Ајде, домаћини"!

Потом му је пришла једна старија мештанка, загрлила и казала:

"Ја за тебе живим".

Председник је казао:

"Народе, дођите са децом да се послужите! Седите где хоћете", те се захвалио мештанима Памбуковице што су дошли у великом броју.

"Народе, ово прасе и јагње су направљени за вас, а не за министре. Миле и ја ионако имамо вишка".

Након разговара са мештанима, председник ће отићи и до стадиона, где ће погледати пријатељску утакмицу између ФК Памбуковице и Ставе из Ваљева.

Сусрету са мештанима присуствује и председник Републике Српске Милорад Додик, министар спорта Зоран Гајић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, председник општине Уб Дарко Глишић, државни секретар у министарству спорта Марко Кешељ и в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Дневник/Танјуг/Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести