Вучић упутио саучешће, понудио помоћ Албанији

БЕОГРАД/ТИРАНА: Председник Александар Вучић упутио је писмо саучешћа председнику и премијеру Републике Албаније Илиру Мети и Едију Рами, поводом снажног земљотреса који је погодио ову земљу и понудио помоћ у отклањању последица.
Predsednik Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

С тугом гледамо слике разарања у Драчу и другим местима у Албанији. Дозволите ми да Вама и породицама погинулих упутим искрено саучешће, као и да изразим саосећање са онима који трагају за својим најближима, написао је Вучић.

Он је навео да је тешко предвидети такве катастрофе и зауставити немилосрдну снагу природе.

Ако Србија може на било који начин да помогне, спремни смо да, у оквиру својих могућности, пружимо сваку врсту помоћи у отклањању последица разорног земљотреса, наводи се у писму председника Вучића.

Рама: Сачувати прибраност, будимо једни уз друге

Све владине агенције су ангажоване и интензивно раде на спасавању живота на најугроженијим местима у Драчу и Туману после разорног земљотреса који је јутрос погодио Албанију, рекао је премијер Еди Рама.

У овом драматичном тренутку треба да сачувамо прибраност, будемо једни уз друге како би се изборили са овим шоком, написао је Рама на Фејсбуку.

Рама је рано јутрос стигао у Драч, који је највише настрадао у земљотресу.

Албанију је рано јутрос погодио јак земљотрес јачине 6,4 степена, најснажнији у последње три деценије, у којем је погинуло најмање шест особа, више од 300 је повређено и причињена је велика материјална штета, а осетио се широм региона.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести