Вучић: Важно је да имамо и домаће инвеститоре

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, на свечаности поводом постављања камена темељца за изградњу новог хотела „Мона Плаза“ у Београду, значај домаћих инвеститора, посебно српских породичних компанија. 
vucic kamen tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је, у обраћању присутнима нагласио да је веома важно да осим страних, имамо све више домаћих инвеститора. 

„Тих 30 милиона евра, колико ће бити уложено у овај пројекат, је огроман новац за Србију, значајан за целу нашу земљу“, рекао је он. 

Истакао је да је као председник дошао не зато што је имао велике заслуге за данашњи камент темељац, већ што је препознао у ономе што ради та породица многе важне ствари за нашу земљу. 

„Препознао сам будућност у српским породичним компанијама, које се преносе са родитеља на децу, у људима који су довољно одговорни и не додворавају се јавности изјавама, раде за будућност, а не живе само у прошлости“, поручио је он. 

Подсетио је да су чланови породице Моммировић критиковали његову најаву мера за повећање минималних зарада, и да су се потом сви устремили на њих. 

„Међутим, они морају да мисле о радницима и свом послу. Гледају као прави пословни људи како да опстану на тржишту, мроају да плате 800 плата сваког месеца. Тог дана сам разумео колико је компанија „Мона“ озбиљна компанија“, објаснио је он. 

Рекао је да је желео да дође на ову свечаност како би као председник пружио подршку свим српским породичним компанијама, све који желе да запошљавају људе.

Истакао је да ћемо ове године имати повећање броја туриста у Београд за 20 одсто, а између 12 и 13 одсто у Србији. 

„Људи долазе све више јер смо отворена земља, а Беогард је космополитски град. 

Отварање Народног музеја идуће године употпуниће културну понуду, затим следи изградња Концертне дворане, гондоле и подземне железнице“, најавио је Вучић. 

Рекао је да нових 27 хотела довољно говори колико Београд и цела Србија иду напред. 

Сметају рупе, ал' сметају и гужве због радова на њима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић указао је данас на различите стандарде и супротне поруке које шаљу и поједини медији, али и "критизери", наводећи пример да се у једним новинама истовремено тврди да има много рупа на улицама, а затим приговара да су велике гужве због радова на путевима.
Вучић је на постављању камента темељца за хотел "Мона Плаза" на Дорћолу навео да треба показати поштовање према људима који раде, онима који инвестирају у развој Србије, док неки само кукају, тешко им да раде, да изађу по киши, и само из топлих соба критикују све друге. 
Он је у том контексту указао да су се у једним новинама истог дана послале две супротне поруке, да има много рупа, а са друге стране да је гужва јер се на њима ради. 
"Неко те рупе мора да поправи - неко мора на тим путевима да ради. . . Не можете са једне стране да се жалите на гужве, а са друге стране тражите да се ствари поправљају и да буду лепше. . . дајте мало разумевања, мало поштења да покажемо према људима који раде" рекао је Вучић који је додао и да је рупа на путевима мање него икада. 
Према његовим речим,а приговара се и критикује у смислу "хајде да опсујемо мало мајку, оца и децу, како је то радио генерални секретар и председник ИО неког новинарског удружења и мени и министрима неким". 
Он је назначио и фонтану на Славији, за коју је рекао да су неки планирали да је изграде, а да сада кад је направљена само критикују и кажу "јој, што је ружна". 
"Неки су причали о томе да ће да праве фонтану на Славији - али су много пара крали, трпали у своје џепове па нису стигли фонтану да изграде. Када је фонтана изграђена онда кажу - јој што је ружна - а фонтана три пута лепша него што су они планирали да је направе" рекао јеВучић и додао да им сада та фонтана "не ваља" зато што је нису они направили него неки паметнији и способнији од њих. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести