Вучић: Влада по мери народа, а не странаца, биће нових људи

ИСТАНБУЛ: Нова влада биће по мери народа и у њој ће бити доста нових људи, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Он је истакао да се српска влада сада не кроји по мери Брисела, Берлина, Вашингтона и других градова, како је то било за време бивше власти, када су владу правили тајкуну и амбасадори страних земаља.

Један део њих из иностранства има своје жеље ко да не буде, али и кога би више волели да виде у влади, каже Вучић и додаје да им увек на то одговори на прави начин.

"Обично има кажем кога бих ја волео да видим у њиховим владама, питам их увек је л то тако и код вас. Када дођу са неким генљалим предлозима, ја их питам увек да ли то има у још некој земљи ЕУ. Они кажу да нема, али зато што што нисмо још у ЕУ, али да је то добро за нас. Када то урадите у првој земљи у ЕУ онда то можете да урадите и код нас", казао је Вучић.

Тако је одговорио на пиатње новинара како коментарише тврдње појединих аналитичара да се нова влада кроји по мери страних центара моћи и да зато он као председник сада пред формирање нове владе има бројне састанке са светским званичницима.

Напомиње да са истока није добио још ниједну жељу ни од кога иако претпоставља кога би неко волео више да види у влади у односу на друге.

"Али, владу данас за разлику од оног периода када су је правили недвосмислено Мишковић и амерички амбасадор, када су тајкуни с амбасадором уводили тајкуна Ђиласа и многе друге, неће састављати ни такуни ни страни амбасадори", поручио је Вучић.

Истиче да су се многи људи унутар СНС-а научили да буду на високим функцијама и да се возе са "тино - нино", то јест ротацијама и то и серкетарице и шофери...

Додаје да је исти случај и са другим партијама.

Председник наводи да је тешко променити све то на шта се неко навикао, да стоји чврсто као зид и да се укопава и држи у влади, али да ће се потрудити да буде доста нових људи као што је то на локалу, где има више од 60 одсто нових градоначелника.

Вучић истиче да је свака влада увек по мери народа, само што су пре грађани у време Мишовића и Ђиласа били убеђени да је Србија пропала, иако су управо они крали од народа.

Председник Србије наглашава да се је имао са светским званичницима пет до десет пута више сусрета него председници земље од 2000. до 2012. и да је увек успевао да обезбеди подршку за реформе и бољи живот наших грађана.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести