Вучић: А за шта бисмо Сергеју давали новац...?

БЕОГРАД:Председник Александар Вучић каже да верује да ће тужилаштво испитати наводе председника ПСГ Сергеја Трифуновића да му је у име СНС наводно нуђено пола милиона евра и коалиционо партнерство да изађе на изборе, али и да не види зашто би то неко уопште радио.
vucic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll arhiva

"А за шта да му дамо паре?", упитао је Вучић.

Како је рекао за Пинк тв, не би могло ни да се сакрије да је новац дат, а није јасно ни зашто би СНС то уопште радила.

"А, за шта да ми њима платимо? То што ће да изађе на изборе? Што да им плаћам да изађу на изборе? Што се мене тиче, не мора нико од њих да изађе на изборе. Не занимају ме", рекао је Вучић.

Поред тога, каже, неизлазак дела опозиције на изборе не значи и недостатак легитимитета избора:

"Какав недостатак легитимитета, кад ће да изађе скоро 50 одсто бирача, без њих, а имали смо 52-53 одсто 2016. године. Шта је проблем с тим? Што бисмо им давали паре? Да им плаћам рекет? Ем ме малтретирају, ем долазе да упадају у Председништво, ем још да им плаћам нешто...", констатовао је Вучић.

"Верујем да ће тужилаштво то да испита... надам се, да се не бих мешао у рад самосталног тужилаштва, али сам сигуран и верујем да ће то бити", рекао је Вучић, уверен да може бити реч само о измишљотини и да ће то са Сергејевим "високим функционерима СНС" само да изазове смех.

"Што се тиче неких других ствари, ми морамо да ћутимо и да пустимо да надлежни органи раде свој посао. Они да измишљају шта хоће, јер ће после рећи да нису вршили притисак на суд и тужилаштво, а за све што бих ја рекао, тврдили би да је притисак. Сачекаћемо, сигуран сам да ће се и ту ствари разјаснити", рекао је Вучић.

„ Незамислива бахатост Ђиласа“

Вучић је изјавио, поводом вербалног сукоба Драгана Ђиласа и полицајца од пре неколико година, да су му таква ароганција и бахатост незамисливе, али и да је такво понашање Ђиласа, док је био у власти, упозорење да свако ко тако поступи из редова СНС мора да сноси последице.

Коментаришући сведочење полицајца којем је Ђилас претио отказом, Вучић је рекао да је за њега та врста личне ароганције и бахатости незамислива и "гора од свега", односно да то говори о Ђиласу и више од спорних 619 милиона евра.

"То показује да сте се сматрали господарима живота и смрти", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник је, међутим, указао, да случај тог полицајца не говори само о претходној власти, јер и данас има много људи на локалу који се, када не знају како да правдају своје лоше потезе, неоправдано позивају на њега, Вучића.

"Али, ако хоћете да пледирате да представљате народ, да имате ширу народну подршку, а да се тако односите према грађанима... То немојте да очцекујете", поручио је.

Вучић је навео да сведочење полицајца у једној синоћној емисији није било за ликовање, иако говори о понашању политичких противника, већ то треба видети као упозорење да би свако ко би тако поступио из СНС мора да сноси последице.

"А, да ли их има? Има их, несумњиво", додао је.

"Такви тајкуни се тако арогантно и бахато, вербално свирепо обрачунавају са људима за које мисле да су чак и нижа раса, а камо ли мање вредни од њих... То је и нама наук, да исправимо и пронађемо оне који су слични тако бахатом Ђиласу...", рекао је Вучић.

Полицајац о којем је реч зове се Дејан Стевић, а "сусрет" са Ђиласом, у време када је био директор Народне канцеларије председника Србије, тада Бориса Тадића, описао је синоћ у емисјији Хит твит на Пинк тв:

Ђилас му је тада, на молбу да покаже лична документа на увид, пружио визит карту, уз поруку: "Ево ти ова картица, да знаш ко те оставио без посла".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести