Вучић: Желим ПУПС у новој влади

Премијер Владе Србије Александар Вучић поручио је да му је жеља да ПУПС учествује у будућој влади. Он је на предизборном скупу Партије уједињених пензионера под слоганом „ Србија побеђује - Свет припада и нама”

у београдском Сава центру рекао да је то “ одраз поштовања према партији, пензионерима, као доказ одговорне политике коју води ”. Подвлачи да је њихово учешће у влади сам предложио.” Желео сам да ПУПС учествује у влади, и то не само да је подржава, „ објаснио је Вучић, додајући да се о коалицији са ПУПС - ом “ договорио  лако и брзо, за само 10 минута”.

- Мислим да је то добро и не само да је одраз поштовања према партији пензионера, већ је одраз одговорне политике. Заједнички можемо много тога да урадимо за Србију, поручио је Вучић. Уједно, каже и да “ никаквих договора око броја функција са ПУПС – ом није било ”.  Лидер најстаријих грађана Милан Кркобабић поручује  да су четири оцила нове политике Србије „ ред, рад, резултат и одговорност „, за које се залажу пензионери и ПУПС, који су уз Александра Вучића.

Сам премијер примећује да ово нису избори за то ко ће остати у влади или ко ће у њу ући већ избори за Србију , јер она је изнад свих и то је најважније за грађане ове земље. „ Само уједињени можемо да рачунамо на сигурну будућност „, поручио је премијер. - Савест ми је чиста, поштено сам радио, а разлика између „њих” и  „нас” је у томе што на читавом скупу јуче  није изговорена ружна реч на њихов рачун, рекао је Вучић, констатујући: „ Пристојна Србија и пристојан свет то, сигуран сам, примећују „. На примедбе које се, како је навео, често чују, да га има много у јавности, те да он „ излази и из фрижидера „, одговорио је: „ Да ли сам ја крив што њихов лидер устаје у пола један, а долази на посао у два и 15. Што неки раде тек сваки трећи, четврти дан, а између тога ништа. Нећу да се правдам никоме, радићу и даље марљиво и вредно, у интересу грађана и уз вашу подршку „.

По речима премијера, пред нама је пет година у којима неће бити рецесије, већ само раста. Вучић је изјавио да ће пензионери имати стабилну, сигурну, редовну и у будућности већу пензију.Лидер СНС је пренео “ бескрајну захвалност пензионерима ” који су на тешке мере пристали како би Србија била здрава држава. Он је истакао да су пензионери преузели велики терет на себе због тешких мера које је требало да буду донете, да су они били храбри и разумели шта је држава и са каквим проблемима се суочава.

Подсетио је да се и даље пензије исплаћују из буyета, и стим у вези указао да је дефицит у прва три месеца свега 100 милиона евра, а био је предвиђен, договором са ММФ, на 600 милиона, што, према његовим речима, показује да Србија иде сигурним корацима напред.Лидер ПУПС Милан Кркобабић изјавио је да та  партија носи барјак социјалне правде, који се, како каже, не купује већ заслужује. „Када дођу избори, неки мисле да се барјак социјалне правде може купити на киоску... Али он се заслужује мукотрпно служећи споствени народ. И то нас разликује од других и увек ће нас разликовати. Шта хоће тај ПУПС - хоћемо социјалну правду”, рекао је Кркобабић.

С. Станковић
 

Своји на своме

Како је упозорио председник Владе или ће  бити указано народно поверење коалицији коју он предводи, или ће земљом неко други владати, јер он, појаснио је, не жели да прави компромисе са политиком прошлости, која је пљачкашком приватизацијом уништила земљу, или је неодговорном политиком довела у изолацију.
„ Хоћу да будемо своји на своме, да сами доносимо своје одлуке „, изричит је Вучић.
 

Тајкуни, страни фактор и гласање

Премијер Александар Вучић рекао је да је најважније позвати све грађане да изађу на изборе, јер “ неизласком дају глас директно онима који би Србију да врате у прошлост ”. Упозорио је и да грађани треба да размисле коме дају глас, односно коме би поверили своју децу и унуке и коме би у руке дали нашу будућност.  Он је поновио да су ови избори важни за Србију, да неће бити лаки, те да је исход неизвесан „ због интереса тајкуна, политичких организација и неких других „.
- Не желе сви стабилну, веома снажну владу Србије. Некима не одговара да имамо чврст и јасан став по питању Косова и Метохије, Републике Српске, а ако будемо имали недовољно гласова, па морамо да уводимо неке треће и пете, онда би страни фактор могао бити значајно јачи него што је данас, да одлучује много више и да тајкуни одлучују, упозорио је председник Владе.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести