Вучић: Значајне субвенције за подизање истока земље

БОЉЕВАЦ: Држава ће обезбедити значајне субвенције за подизање привреде на истоку земље, изградити путеве и другу инфраструктуру, како би задржала становништво и поспешила већи наталитет, поручио је данас у Бољевцу председник Србије Александар.
1
Фото: Tanjug

У обраћању грађанима током посете обиласка фабрике пољопривредних машина ФПМ "Агромеханика" у Бољевцу, у оквиру посете зајечарском округу, Вучић је истакао да је најважније да опстане наш народ у Бољевцу и у другим местима.

Упозорио је да је у зајечарском округу за 40.000 смањен број људи у претходних 20 година.

Рекао је да та фабрика има сада 250 запослених и да ће запослити још 60 радника и да је отварање радних места једна од начина да се задржи становништво.

Вучић је рекао да ће држава хитро реаговати и помоћи субвенцијама за машине и новозапослене раднике.

Морамо да ресавамо и питање снабдевања водом и то ћемо урадити за села Подгорац, Сумраковац, Савинац и друга. Видећете ускоро и машине за градњу локланих путева, јер желимо да повежемо све правце према Зајечару и Бору".

Председник каже да смо највише изгубили становника у том делу Србије у периоду између 2000. и 2010. године и замолио грађане да имају у виду да без више деце нећемо имати будућност, колико год фабрика, путева и било чега градили.

Фото: Tanjug

"Шта ће нам територија и све ако немамо будућност, само размислите о томе", нагласио је Вучић.

Навео је, такође, да смо само у Зајечару у последње две деценије изгубили 16.5000 људи, у Књажевцу 12.000, Сокобања са 17.000 на 14.000 људи, а у Бољевцу 4.500 људи.

Вучић је најавио да ће држава покушати да доведе инвеститора за отварање фабрике дрвне индустрије и све друго што је потребно како би грађани могли да живе боље.

Каже да ће још долазити у Бољевац и покушати да помогне на све начине.

Захвалио је грађанима на подршци и поручио да без тога држава ништа не би могла да уради.

Фото: Tanjug

Вучић каже да ће из године у годину бити све веће пензије и да ће грађани живети боље, као и да ће држава наставити да контролише јавне финансије.

Нагласио је да се у тој фабрици у Бољевцу примењује дуално образовање и да већ даје прве резултате.

Додао је да су то у Европи одавно урадили и да можда каснимо са тим, али, што би рекла пословица - никада није касно или боље икада него никад.

Каже да је Бољевац у трећој категорији општина по развијености и да може да добије и значајнију подршку.

Вучић је приметио да председник општине Бољевац Небојша Марјановић има пет синова и истакао да је то добар пример и да би волео да и други председници општина имају толико деце.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести