Вучић: Знам шта нам је чинити, заштитићемо наш народ на КИМ

ПАНЧЕВО: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да "зна шта нам је чинити", уколико косовски Албанци поново упадну на север Косова и узнемиравају српски народ и додао да се нада да никада нећемо имати прилику да видимо на који ће начин то урадити.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је након обиласка фабрике и развојног центра компаније "Бросе" у Панчеву рекао, одговарајући на питање новинара како ће заштитити Србе на КИМ, да они могу да пробају све што могу против Срба па ће видети шта ће се десити.

"Срби су ме разумели. Нисам то рекао под емоционалним притиском. Када схватите да сте сатерани као земља у ћошак остаје вам да се предате или борите. Предаја није опција, а неки други нек виде да ли ће да оправдавају дивљање Албанаца на северу. Ја знам шта је нама чинити, заштитићемо наш народ. Тачка. Како, надам се да никада нећете морати да видите", рекао је Вучић.

Он је подсетио новинарку, која је постављајући питање о томе како ће заштитити Србе апострофирала наводну обавезу Србије по Бриселском споразуму, рекао да је питање постављено без знања шта пише у Бриселском споразуму.

"То нема везе са тим споразумом" рекао он и објаснио да постоји једино анекс са НАТО-ом у вези доласка оклопних возила на север.

"Они (Косово) немају право да имају своју војску, а то што измишљају Косовске безбедносне снаге уз помоћ странаца то је друго. Јасно је да немају право да долазе на север без сагласности четири градоначелника и Кфор-а. Ово је 7 или 8 упад не би ли приказали силу", рекао је Вучић и додао да је то кршење онога што је НАТО потписао и самог духа дијалога.

"Добијао сам извештаје шта медији тајкунски пишу и да су забринути за безбедност Срба. Имао сам у виду безбедност и положај Срба, оно што сам имао жељу да кажем рекао сам и немам намеру да ишта додам", рекао је Вучић.

На питање да ли је проверио у каквим условима живе кинески радници у Србији, Вучић је рекао да није председник Кине да би то проверавао и да је то посао за "наше кинеске пријатеље".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести