Вучићева кандидатура интерес свих Срба где год да живе

БЕОГРАД: Неопходно да Александар Вучић буде кандидат за председника Србије, јер је то интерес свих Срба без обзира где живе, саопштио је Покрет социјалиста.
pokret socijalista
Фото: Youtube Printscreen

То је закључено на данашњем састанку руководстава Покрета социјалиста (ПС) и Социјалистичке партије Српске (СПС), предвођена председницима Александром Вулином и Гораном Селаком.

Са састанка је поручено да се мора формулисати јединствена српска национална политика.

Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана, сачувана и помагана. Србија не може да иде напред уколико и Срби у Републици Српској не иду напред и зато је Српска део сваке наше политике, идеје и мисли, изјавио је министар полиције и председник ПС-а Вулин.

Он је истакао да је јединство Срба нужност без које нас неће бити.

Стварање српског света је задатак ове генерације политичара, јер народ који је доживео јасеновачки геноцид, "Олују" и мартовски погром не сме више да дозволи да о њему и његовој будућности одлучују неки други. Александар Вучић мора бити председнички кандидат Србије, јер то је интерес свих Срба, поручио је Вулин.

Председник Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да се та партија залаже за успостављање чвршћих веза са матицом Србијом и додао да је неопходно да председнички кандидат Србије буде Александар Вучић, јер је то интерес свих Срба без обзира где они живе.

Једна од основних смерница деловања Социјалистичке партије Српске је успостављање чврстих веза са матицом Србијом, а наша будућа успешна сарадња са Покретом социјалиста значи управо повезивање две братске политичке опције које се залажу за напредак и јачање Српске и Србије и бољу будућност српског народа са обе стране Дрине. Уверен сам да ћемо заједничким снагама покренути многе процесе и иницијативе кроз које ће заједно јачати и Српска и Србија и да ћемо се као савезници и саборци изборити за хуманије, праведније и солидарније друштво како у Српској, тако и у Србији, истакао је Селак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести