Вучићу и његовом сину претње преко Инстаграма

БЕОГРАД: Председнику Србије Александру Вучићу и његовом сину на друштвеној мрежи Инстаграм упућене су претње.
instagram
Фото: pixabay.com

Испод фотографија на којима је Вучић грађанима честитао Бадње вече и Божић, током посете Хиландару, на инстаграм профилу “авуциц”, појавили су се коментари са претњама и увредама на његов и на рачун његовог сина.

Једну од претњи упутио је корисник потписан под псеудонимом као "миск.е02", који пише "да би волео да и Вучићевог сина згазе као што су оног човека и дечака згазили и да лети 50 м, да не може да га препозна".

Ту претњу у којој се алудира на саобраћајну несрећу у Нишу упутио је корисник чији је профил приватан и закључан, а лик на профилу замаскиран, и који нема ниједну објаву, нити једног пратиоца.

Један од аутора претњи је корисник инстаграма који се потписује као “зјаковљевиц”, а међу његовим фогорафијама налази се и једна са пушком.

Морбидну поруку упутио је и корисник који се потписује као “СтефанВлаховић ПГ”, који прижељкује смрт председнику Србије “у највећим мукама”.

Мирковић: Најоштрија осуда напада на Вучића и породицу

БЕОГРАД: Александар Мирковић, шеф одборничке групе СНС и народни посланик најоштрије је осудио позив на убиство председника Аелксандра Вучића и његове деце и позвао надлежне институције да реагују и тако заштите његова основна људска права и то не као председнику, већ као грађанину Србије.

Мирковић сматра да су најновије претње председнику Александру Вучићу наставак кампање која се води против њега и његове породице.

"Ненормална кампања која се води против породице Вучић од стране Драгана Ðиласа, Маринике Тепић, Мирослава Алексића и других полтрона фабриковањем разних лажних афера, довела је до атмосфере у којој су овакве претње свакодневница и скоро да нико више ни не реагује", каже Мирковић у саопштењу које је медијима проследила информативна служба СНС.

Он, међутим, поручује да претње и призивање трагичних сценарија неће зауставити напредак Србије и избрисати резултате који су остварени, али поручује и да се оваквим претњама мора стати на крају, "како бисми још једном свима доказали да тако нешто никада неће бити прихватљиво у нашој земљи".

Петковић: Потпис инспиратора претњи више него јасан

БЕОГРАД: Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је данас да су монструозне претње смрћу упућене председнику Србије Александру Вучићу и његовом сину Данилу показатељ како се лако атмосфера мржње и нетрпељивости коју у јавности ствара део опозиције прелива и на друштвене мреже и постаје оружје у рукама сумњивих појединаца.

"Овакве поруке по правилу долазе након што председник најави отварање нових фабрика или истакне економске успехе Србије. Претње не долазе случајно и директно су инспирисане острашћеним ђиласовским кампањама којима свакодневно сведочимо. Иако су њихови аутори можда анонимне особе са друштвених мрежа, потпис њиховог инспиратора је више него јасан", указао је Петковић у саопштењу.

Он је навеом да претње смрћу председнику Србије, његовом оцу, мајци, брату и деци нажалост нису изолован случај и да са њима породица Вучић живи свакодневно.

"Зато позивам надлежне органе да без одлагања реагују у овом, али и свим другим случајевима директног угрожавања безбедности председника Вучића и чланова његове породице", истакао је Петковић.

Он је оценио и да док се СНС труди да гради друштво дијалога и толеранције, у којем и поред неслагања може да се разговара, дотле појединци сматрају да је насиље одговор на све економске резултате, нове ауто путеве, болнице, фабрике.

"Никада мржња неће бити снажнија од истине, а резултати којима свакодневно сведочимо остаће наш једини одговор", поручио је Петковић.

Гак:Цело друштво мора поновити-не насиљу и не мржњи

Члан Градског одбора СНС Београда Славко Гак поручио је данас да је потребно да цело друштво још једном гласно понови - “не насиљу и не мржњи”.

"Велико не, зато што када било ко позива на насиље над нечијом породицом он не размишља о томе да ће сутра и сам бити таква мета, ако не осуди", указао је Гак у саопштењу поводом нових претњи упућених председнику Александру Вучићу и његовој породици.

Гак је истакао да се мора рећи велико "не", јер ако позивате на убиство председника једне државе, колико се безбедно онда, пита Гак, осећају сви други грађани?

Он је указао да се категоричко не мора рећи и на позивање на било какво зло над било којом децом, јер "ако паднемо на испиту заштите деце, који нам то испити други имају било какву вредност". Гак се супротставио сваком оваквом облику примитивизма у држави која, како каже, крупним корацима корача ка давно зацртаним европским циљевима којима је коначно близу.

"Позивам зато све на велико “не” сваком насиљу и најгласнију осуду до сада на све нападе које председник Александар Вучић и његова породица трпе јер пружају отпор сваком покушају повратка наше земље у блато из које ју је извукао", поручио је Гак, саопштио ГрО СНС.

Станисављевић: Безумљу се мора стати на пут

Чланица Градског одбора СНС Београда Наташа Станисављевић најоштрије је данас осудила као срамне нападе на породицу Вучић.

"Недопустиво је и за сваку осуду и презир, константно нападање деце председника Вучића на најгори и најогавнији начин. Изгледа да болесним умовима не смета да вређају породицу председника и недужну децу, чија је једина кривица што су деца Александра Вучића", истакла је Стансављевић у саопштењу.

Она је позвала надлежне органе да реагују хитно, а да сви осуде константне нападе на породицу председника, јер је ово, како каже, превршило сваку меру и оваквом безумљу се мора стати на пут, саопштио је ГрО СНС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести