Петковић: Фајон и ЕУ да реагују на претње Вучићу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је данас надлежне државне органе да реагују на нове претње бившег функционера Двери Срђана Нога упућене председнику Србије Александру Вучићу
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је данас надлежне државне органе да реагују на нове претње бившег функционера Двери Срђана Нога упућене председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици и изразио очекивање да ће тим поводом реаговати и ЕУ, пре свега Европски парламент.

Петковић је навео да изјава Нога да ће Вучић и цела његова породица ''доживети трагичан крај'' више није ствар'''политичког примитивизма'', већ озбиљна претња председнику и безбедности државе.

''Нису ово претње на друштвеним мрежама и у медијима које су политичка борба. Може неко да не воли председника Вучића, да се не слаже са политиком СНС, али је монструозно претити трогодишњем детету, претити безбедности и напретку Србије'', рекао је Петковић за ТВ Пинк.

Он је приметио да се у појединим медијима 24 сата нападају председник Вучић и његова породица и свакоднедвно понављају оптужбе и лажи са циљем да се створи атмосфера у друштву да претње Нога нису никакав проблем.

''Ово више није говор мржење, већ много више од тога,приступ који очигледно има за циљ да одређене групе клизе ка радикализацији својих поступака'', оценио је Петковић.

Он је изразио очекивање да поводом нових претњи председнку Вучићу реагују и медијска удружења, невладине организације, али и ЕУ и Европски парламент који, како каже, држе лекције Србији о демократији, слободи говора и медија.

''Управо у медијима и на друштвеним мрежама шаљу се најгнусније поруке које су недопустиве у било којој држави у Европи. Сада прилика да Тања Фајон и остали ''дежурни напада'''' на Србију реагују на овакве претње, јер је ово питање демократије, слободе и будућности наше земље која се најозбиљније угрожава'', закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести