Вучићу рођендан честитали Матарела, Ердоган, Медведев...

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић добио је рођенданске честитке од бројних европских и светских званичника, међу којима су премијер Руске Федерације Дмитриј Медведев, као и председници Италије и Турске, Серђо Матарела и Реџеп Тајип Ердоган. 
vucic dimitrije goll
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Председник Италије Серђо Матарела честитао је српском колеги рођендан, уз најбоље пријатељске жеље Вучићу лично, његовој породици и његовој земљи

Матарела је, како сазнаје Танјуг, искористио прилику да Вучићу нагласи да може да потврди да Италија приоритетним интересом сматра пуну европску интеграцију Србије, за коју је, истиче, вежу чврсти дипломатски односи, који бележе 140. годишњицу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, своју честитку започео је речима „поштовани председниче, драги пријатељу“.

Он је истовремено констатовао да су успешни састанци с Вучићем у претходном периоду учврстили њихово лично пријатељство и ојачали сарадњу између Србије и Турске, као и пријатељство два народа. 

Најлепше жеље и Ердоган је упутио председнику Србије лично, али и за просперитет и благостање народа Србије.

Председник Вучић добио је рођенданске честитке и од председника Азербејџана Илхама Алијева, председника Казахстана Нурсултана Назарбајева, председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика. 

Честитке су упутили и министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу, председник Управног одбора Гаспрома Алексеј Милер, амбасадор Русије Александар Чепурин, амбасадор Немачке Томас Шиб, амбасадор Италије Карло Ло Кашо.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести