Вучковић: ДС да учествује на изборима

БЕОГРАД: Посланица Демократске странке Наташа Вучковић изјавила је за Политику од четвртка да би седница Главног одбора те странке требало да буде одржана овог викенда или наредне недеље како би се донеле одлуке о учешћу на априлским изборима.
natasa vuckovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Вучковић сматра да би одлука о изласку на парламентарне изборе била добра за ДС, под условом да се формира једна проевропска листа сродних партија.

"Демократска странка сада има прилику да процени да ли је била добра одлука из септембра о бојкоту избора и, по мом мишљењу, исправи ту одлуку тако што ће одлучити, слично као Заједно за Србију Небојше Зеленовића, да изађе на локалне изборе", рекла је Вучковић.

"Очекујем да ће велики број општинских одбора, поред Параћина, подржати идеју да ДС учествује на локалним изборима. Мислим да ће бити предлог да се измени одлука о учешћу на парламентарним изборима тако што ће ДС рећи да ће учествовати", истакла је Вучковић.

Она сматра да би била веома лоша одлука за грађане Србије уколико би Главни одбор ДС потврдио одлуку из септембра и прогласио бојкот као коначну опцију.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести