Вучковић: Лутовац врши правно насиље, ДС је на респиратору

БЕОГРАД: Посланица Демократске странке у Скупштини Србије Наташа Вучковић изјавила је данас, реагујући на распуштање Статутарне комисије ДС, да председник странке Зоран Лутовац у обрачуну са неистомишљеницима користи недозвољене методе.
natasa vuckovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

“Суспендовањем чланова Статутарне комисије Зоран Лутовац извршио је правно насиље”, истакла је Вучковић.

Она је за портал Нова.рс указала да орган странке могу да распусте они који су га поставили и да Статутарну комисију, коју је, као и Лутовца, изабрала Скупштина, не може да распушта Извршни одбор.

Коментаришући поделе у ДС, Вучковић је рекла да су сукобу политички, а не лични.

“Поставља се питање шта ради Демократска странка последње две године, где је њена европска платформа, с киме се дружи, кога подржава. Ако је ДС сада на респиратору, шта ће бити после 21. јуна”, упитала је Вучковић.

Вучковићева је 29. маја, поводом одлуке Лутовца о покретању дисциплинског поступка против појединих чланова Статутарне комисије јер је незадовољан њеним одлукама, поставила питање како да верује председнику ДС да је посвећен владавини права или подели власти у држави, када то не уме да поштује ни у сопственој странци.

Демократска странка саопштила је у суботу да је Извршни одбор странке суспендовао на годину дана шест чланова Статутарне комисије странке, јер су у протеклом периоду грубо кршили њен Статут, програмска начела странке, и тако својим поступцима нанели штету њеном угледу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести