Вукадиновић: Протести покварили славље

БЕОГРАД:  Самостални посланик Ђорђе Вукадиновић изјавио је данас да су улични протести студената и грађана у кризи и да замиру, али да су уздрмали самопоуздање власти и покварили изборно славље премијера Александра Вучића.
vukadinovic medja centar
Фото: mc.rs

Није била превише мудра одлука да се протест форсира током празника, али то не значи да неће да букну поново. Вучићеве тврдње да су протести славље демократије је вешта демагогија, рекао је Вукадиновић.

Свака реплика или давање речи посланику се представља као велики акт милости, добре воље и доброчинства председавајућег Скупштине, изјавио  је Вукадиновић и додао да је очекивао да ће се у парламенту после протеста "глумити мало већа толеранција" него што је током првог заседања показано.

Вукадиновић је изјавио да инцијатива за смену председника парламента Маје Гојковић нема блиставу перспективу, али да је битна и сама расправа, јер у телевизијским скупштинским преносима, и поред одузимања речи и искључивања микрофона, доминира слика бахатости и ароганције власти.

У случају да опозиција бојкотује рад парламента, најзадовољнији би био Вучић, док би реакција светске јавности, на коју се рачуна, изостала, оценио је Вукадиновић.

Не даје се легитимитет Вучићу, већ се учествује у раду највишег тела, које је темељ парламентарне демократије, изјавио је Вукадиновић и додао: Они што заговарају излазак из парламента праве се да не виде да се нико у  свету не би превише потресао ако опозиција изађе.

Вукадиновић је рекао да је са посебним задовољством потписао захтев за смену чланова Регулаторног тела за електронске медије.

То тело служи као смоквин лист за медијску тортуру. Број потписника је мали, али и глас те мањине мора да се чује. Нервоза, гнев и одмазда у режимским медијима значи да не радимо узалудан посао, изјавио је Вукадиновић телевизији Н1.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести