Вукадиновић: Тајни споразум о авиолинији Београд - Приштина

БЕОГРАД: Посланик Ђорђе Вукадиновић упитао је данас како је могуће да се важан споразум о авиолинији Београд - Приштина преговара и склапа ван очију српске јавности.
vukadinovic medja centar
Фото: mc.rs

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије питао како је могуће да јавност у Србији о том споразуму сазнаје из твита председника САД Доналда Трампа и честитке генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, оценивши да није баш чест случај да се председник САД оглашава о Србији, па макар и на друштвеној мрежи.

Вукадиновић је указао да је прича обавијена велом тајни, па је чак споразум потписан у тајности, у  страној амбасади на територији стране државе - у амбасади САД у Берлину.

Он је рекао да је најава било тек јуче, на дан склапања споразума, када је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић то поставио као нешто необавезујуће, "на дугом штапу", што ће можда бити када Приштина укине таксе и када се обнове преговори, а да је председник Србије Александар Вучић навео да је тај споразум повољан, јер не прејудицира независност Косова.

Коментаришући изјаву Вучића да Ер Србија неће летети на аеродром "Адем Јашари" у Приштини, Вукадиновић је истакао да, ако је то унутрашњи лет, онда је добро да тамо лети национална компанија.

Вукадиновић је рекао да види да је двоје чланова Савета  Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) поднело оставку, што значи да ће формално бити испуњен услов међустраначког дијалога уз посредовање Европске уније да се у РЕМ изаберу три плус два нова члана.

Вукадиновић је рекао да то види као идеју власти да покаже ЕУ да испуњава договорене услове.

EUR/RSD 117.5848
Најновије вести