Вулин: Белорусија је важан савезник Србије

МИНСК: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Минску да је Белорусија пријатељска земља Србији и да то показује на сваком месту.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

"Не само у билатералним односима већ и на свим међународним форумима где чврсто држи нашу позицију, увек гласа са нама и за нас, увек је принципијелно против лажне државе Косово где год да се они појаве", рекао је Вулин на крају дводневне званичне посете Белорусији.

Како је саопштено из Министарства одбране, он је истакао да Србија може да буде захвална председнику Александру Лукашенку и белоруској влади на односу према Србији.

"Белорусија је важан савезник, не само у војном већ и у економском и политичком смислу. Сарадња наших народа и нашег руководства ће се само наставити. Ја сам, наравно, веома задовољан посетом. Лепо је бити међу пријатељима", рекао је Вулин.

Министар је вечерас са члановима делегације Министарства одбране и Војске Србије присуствовао у Дворцу Републике у Минску свечаној академији подовом Дана заштитника отаџбине и Оружаних снага Белорусије.

Свечаности су присуствовали помоћник председника Белорусије за безбедност Виктор Лукашенко, државни секретар националне безбедности генерал-потпуковник Андреј Равков, министар одбране генерал-мајор Виктор Хренин и бројни гости, каже се у саопштењу.

Дан заштитника отаџбине посвећен је формирању Црвене армије 23. фебруара 1918. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести