Вулин: Брину ме изјаве Вокера, он са собом доноси зло

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да га забрињава изјава бившег шефа Мисије ОЕБС-а Косову и Метохији Вилијама Вокера да сви Албанци из дијаспоре треба да се уједине како би ојачали своје деловање у земљама у којима живе.
s
Фото: Youtube Printscreen

Вулин је за ТВ Прва рекао да тај бивши амерички дипломата, креатор "случаја Рачак", што је био увод у НАТО бомбардовање тадашње СРЈ 1999, када год се појави, са собом донесе велико зло.

"Истина је да се вампири враћају. Тај вампир се однекуд вратио и опет би да се напије крви коме друго него Србима. Жао ми је што постоји, жао ми је што је још ту, пре свега због свих лажи и ужаса које је донео српском народу, од лажи у Рачку па надаље", истакао је Вулин.

Додао је да Вокерове намере забрињавају, али да још више забрињава то што очигледно ником не смета "велика Албанија" и то што нико није поставио питање против кога се то уједињују Албанци, а да када он помене српски свет, узбуди се читав Балкан.

"Њега не треба потцењивати. Никад он није говорио из своје главе. Нема бивших обавештајаца, нема пензионисаних, он је ту да настави с политичком агендом према којој је радио читавог свог живота, а то је уношење немира и нестабилности где год га пошаљу", поручио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести