Вулин: Да је Милановић паметнији, не би нападао Србију

БЕОГРАД/ВАРАЖДИН: Да је Милановић најпаметнији политичар у Хрватској, био би у најбољим односима и са Србијом и са Србима, а Вучић му не би био тема, поручио је министар  унутрашњих послова Александар Вулин.
vulin
Фото: MUP

Али, како је додао, пошто је најглупљи политичар у Хрватској, Милановић напада Србију, одликује усташке злочинце и Вучић му је важнија тема од привреде у Хрватској.

Ја говорим у своје име, а да је Милановић паметнији, на изборима би изборио бар једног министра који би можда осетио потребу да стане у његову заштиту, овако и може да говори једино сам о себи, што јесте у реду, али када почне да говори о другима, боље да ћути", одговорио је министар унутрашњих послова Србије председнику Хрватске, који је поново напао и изнео низ вулгарних увреда на рачун председника Србије Вучића и министра унутрашњих послова Вулина.

Милановић: Ја сам најглупљи,шта би било да сам најпаметнији

Хрватски председник Зоран Милановић је у Вараждину, реагујући на изјаву министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина да Милановић ''спада у глупље хрватске политичаре'', одговорио да он нема "своје галамџије и букаче" који ће, каже, на "сва уста" извређати српског председника Александра Вучића.

Ја ћу неке ствари које нису пријатне рећи својим речима, из својих уста. Ја сам најглупљи политичар у Хрватској и нека трљају дланове, што би било да сам најпаметнији?, рекао је Милановић новинарима, преноси Хина.

Он је казао да је раније употребио израз "ратни хушкач", али не и "четник" и да је то нешто где он повлачи границу.

И рећи ћу да је неко 90-их година био ратни хушкач, па поносан је на то, међутим никоме нисам рекао да је четник. Око таквих ствари ипак повлацим једну црту, не идем преко тога, изјавио је Милановић.

Каже да ће његова изјава да је он председник и Хрвата који не живе у Хрватској бити "потпуно или донекле сувишне" кад Хрвати буду сами могли да бирају свог представника у Босни и Херцеговини.

Тешка је ситуација у којој ја морам рећи да сам председник и Хрвата који не живе у Хрватској, а имају право гласа јер су хрватски држављани. И не само Хрвати, има у БиХ и Бошњака и Срба који имају хрватско држављанство. Можда гласају, можда не гласају. Дакле, када Хрватима буде омогућено да као и друга два конститутивна народа сами бирају свог представника или представницу у Сарајеву, онда ће и те моје речи бити потпуно или донекле сувишне, рекао је хрватски председник новинарима у Вараждину.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести