Вулин: Дармановић да образложи како се Србија меша

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин позвао је данас министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића да образложи на који начин се Србија меша у унутрашње прилике у Црној Гори и да те поступке упореди са Албанијом.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Још чекам да министар одбране Предраг Бошковић одговори на моје питање које то ''хибридне претње'' долазе у Црну Гору из Србије. И даље је једина доказана хибридна операција из Србије продаја хибридног кукуруза. Сада и Срђан Дармановић говори да се ''Србија меша'', а не говори како то", рекао је Вулин, одговарајући црногорском министру спољних послова.

Вулин је истакао да "после јасеновачког геноцида, злочиначке Олује и Бљеска, покоља Срба у Подрињу, Сарајеву, Мркоњићу, Жутој кући, Старом Грацком, Гораждевцу, Радоњићком језеру, Ливадицама, мартовског погрома, после протеривања и одузимања имовине Срба у свим републикама бивше СФРЈ, Србија има и право и обавезу да брине о Србима где год да живе.

"Ако Црна Гора не брине што се Срби у њој осећају дискриминисано, ако Срби морају да робијају зато што су верни застави своје цркве или народа, ако Црна Гора не осећа стид када се по српској тробојци уринира и та гадост некажњено дели по медијима, ако се Србин пребија зато што подигне три прста, ако Црна Гора не осећа потребу да чува своје грађане српске националности, онда држава Србија има обавезу да се бори за опстанак Срба", навео је Вулин у саопштењу.

Шеф дипломатије Црне Горе, Срђан Дармановић, оптужио је Србију да се меша у унутрашње ствари те земље и поручио да ће се, како је рекао, за ову ситуацију наћи решење, пренео портал подгоричке Побједе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести