Вулин: Док Србију води Вучић, Српска ће бити чувана и сачувана

СТРИЧИЋИ: Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је у Стричићима на Мањачи да је српски народ непобедив када је јединствен и када о најбитнијим националним питањима мисли исто, без обзира где живи.
v
Фото: MUP

Док Србију води председник Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана и сачувана и бити брањена онолико колико ће бити брањена, чувана и сачувана Република Србија. Где год Србин да живи, мора да зна да Србија брине о њему и да ће бринути о њему, поручио је Вулин на централној манифестацији „56. Кочићевог збора“ у Стричићима на Мањачи.

Вулин је нагласио да је Република Српска настала борбом српског народа и да је нису створиле ни велике ни мале силе, да она није договорена, написана, потписана, већ да се народ Републике Српске дигао да му се не понови јасеновачки геноцид, саопштио је МУП.

Народ који има искуства Јасеновца, Јадовна и Пребиловаца нема право да допусти да било ко други одлучује о његовој судбини, нема право да допусти да његову Републику Српску пониште и униште, рекао је министар Вулин.

Истакавши да је било и тежих времена, а да су данашња тешка, министар је рекао да су Срби увек имали само један одговор у тешким временима - да нађу и изнедре људе боље и веће од тешких времена.

Фото: MUP


Србији је Република Српска приоритет

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је у Стричићима да је "Кочићев збор" прилика за присећање на истинске вредности, које су српски народ учиниле непоновљивим, великим и поносним.

Вулин је истакао да Србија као свој приоритет има Републику Српску и да како се осећају Срби у Републици Српској, тако се осећа и Србија, пренео је РТРС.

Он је нагласио да је Република Српска израз потребе српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови.

Република Српска није настала вољом великих сила, него упорношћу и вољом српског народа да има простор на коме сам одлучује о себи, рекао је Вулин.

Он сматра да је зато Република Српска кључна за опстанак српског народа.


И тако када нам кажу да ће нам наметнути закон по коме ћемо морати да мислимо како нам кажу о лажном геноциду у Сребреници, ми одговоримо јединством. Када нам кажу и наметну обавезу да спустимо главу и престанемо да мислимо као једно о себи, ми одговоримо јединством. Када год нам кажу да ће други одлучивати о нама, а ми будемо једно од Београда до Бањалуке и свуда где Срби живе, онда је српски народ непобедив, истакао је Вулин.

Додао је да не претећи никоме, Срби стварају заједницу, јединствен политички народ који је у стању да се носи са свакаквим злом и неправдом.

Јер то је српски свет, јединствен политички народ који о најбитнијим националним питањима мисли исто без обзира где траје, без обзира где живи. Не претећи никоме стварамо заједницу, јединствен политички народ који је у стању да се носи са свакаквим злом и неправдом, рекао је министар Вулин.

На централној манифестацији 56. Кочићевог збора, поред Вулина, били су српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница РС Жељка Цвијановић и други.

Традиционална манифестација „Кочићев збор“ одржава се од 1965. године, последње недеље августа, а посвећена је народном трибуну и књижевнику Петру Кочићу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести