Вулин: Доласком Вучића Србија добила модерну војску

БЕОГРАД: Министар одбране Србије и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да је доласком садашњег председника Александра Вучића на место министра одбране 2012. Србија добила "једну потпуно нову, модерну, опремљену војску".
vulin
Фото: Танјуг (видео)/Александар Вулин

Како је саопштио Покрет социјалиста, он је у гостовању на ТВ Вршац истакао да се доласком Вучића на власт однос државе према војсци потпуно променио и да је држава од 2012. године много уложила у опремање и развој Војске Србије, као и у бригу о сваком војнику.

"Од како је Александар Вучић постао министар одбране 2012. године, сваки војник има и зимске и летње чизме и нову, чисту униформу.

Доласком Вучића на место министра одбране, имамо једну потпуно нову, модерну, опремљену војску", навео је Вулин.

Он је указао и да је пандемија корона вируса показала значај војске и колико је она важна и потребна.

"Дубоко верујем да сви ми војску доживљавамо као своју, били део војске или не. За време ванредног стања подсетили смо се да је то тако. Када изађе војска на улице, ви знате да је ту ред, да је ту дисциплина, знате да је ту закон, да ће војска бити једнака према свима", рекао је Вулин.

Истакао је и да је увек спреман да плати цену за то што има привилегију и могућност да се бори за свој народ.

"Није тешко научити како да се склониш и сачуваш, али ако радиш нешто, ако мењаш нешто озбиљно, а посебно ако се усудиш да браниш српски народ тамо где је тешко, бићеш јако нападан, бићеш жестоко критикован, али то знаш унапред. То је цена коју плаћаш за ту привилегију да се бориш за свој народ", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести