Вулин: Војна неутралност је наш најчаснији избор

БЕОГРАД: Војна неутралност је наш најчаснији избор, каже министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, који је за локалну лесковачку телевизију казао да Србија као војно неутрална има право и обавезу да се наоружава, али да је боље питање зашто се наоружавају земље у региону које су чланице НАТО пакта.
vulin
Фото: Танјуг (видео)/Александар Вулин

"Србија је изабрала и ја апсолутно подржавам тај избор и политику председника Вучића која је увела војну неутралност као једну од кључних спољно-политичких опредељења наше земље. Али, ако хоћете да будете војно неутрални, морате да будете снажни", каже Вулин и напомиње да су сви око нас, изузимајући БиХ, чланице НАТО пакта.

Каже и да они ако имају кога да позову ако им буде требало, а да ми то немамо и да ћемо бити сами.

"За тај најстрашнији тренутак када си сам мораш да будеш спреман и зато је председник Вучић толико почео да улаже у војску и толико да се бори да војска има бољи положај. Од материјалног положаја наших припадника, до опреме и наоружања", навео је Вулин.


Куртијев и Ђукановићев разговор с пажњом прате нарко картели

Вулин је изјавио да разговор о економији Аљбина Куртија и Мила Ђукановића с пажњом и одобравањем прате нарко картели.

"Када Курти и Ђукановић причају о економији то с пажњом и одобравањем прате у Шкаљарском, Кавачком, Дукађинском и осталим нарко картелима који због затворених граница трпе велике економске губитке", навео је Вулин у саопштењу достављеном медијима, а коментаришући телефонски разговор црногорског председника и премијера тзв. Косова.


Није онда питање зашто се Србија наоружава, већ зашто то чине земље у региону које су чланице НАТО и да ли се оне тиме штите од Србије, казао је Вулин и поручио: "Боље потрошите новац за социјалну заштиту, Србија вас сигурно неће напасти, ни један центиметар ваше територије не желимо, нити нам је потребан".

Додао је да Србија мора да буде снажна да би остала војно неутрална, те оценио да је војна неутралност наш најчаснији избор.

"Ми смо преживели НАТО агресију, ми знамо шта то значи", казао је Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести