Вулин: Хрватска мора да се извини

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да очекује извињење Хрватске и доказ да држава нема ништа са тим што је кадетима Војне гимназије и Војне академије забрањен улазак у Хрватску, где је требало да присуствују манифестацији Дани јасеновачких новомученика, саопштило је Министарство одбране.
vulin_moral
Фото: Танјуг (Видео)

"Од следбеника Павелићеве политике ви не можете да очекујете да буду задовољни зато шо српски народ обележава дан свог страдања. Подсетићу вас да је мени забрањен улаз у Хрватску када сам покушао да одем у Јасеновац да се поклоним сенима поклане јасеновачке деце", рекао је Вулин.

Делегацији Министарства одбране и Војске Србије одбијен је јутрос улазак у Хрватску, додаје се у саопштењу.

"Хрватска држава би за ово морала да се извини, Хрватска држава би морала да каже да она са овим нема ништа, и ако има нешто са овим, да објасни како је могуће да спречавате људе да одлазе на јасеновачке гробове", рекао је Вулин и упитао која би то земља на свету забранила, рецимо Јеврејима да оду до Аушвица.

Вулин је нагласио да је као човек згађен, а као антифашиста поражен.

"Војска Србије ће наставити да се сећа, увек ћемо обележавати јасеновачку трагедију и ово је срамота за Хрватску, а не за нас", закључио је Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести