Вулин и амбасадорка Кине Чен Бо о војној сарадњи

БЕОГРАД: Српски министар одбране Александар Вулин оценио је да сарадњу Србије и Кине карактерише дијалог на највишем нивоу и истакао да је предстојећа посета првог потпредседника кинеске Централне војне комисије Џанга Јоусија Београду почетком септембра, једна од највиших посета у историји војне сарадње двеју земаља.
s
Фото: Фото: Министарство одбране Републике Србије

У разговору с кинеском амбасадорком у Београду Чен Бо, Вулин је поновио да Србија цени спољну политику Кине засновану на поштовању принципа мирољубиве коегзистенције и уважавању свих чинилаца у међународним односима и истакао да Србија подржава политику једне Кине.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, он је захвалио за јасну и доследну подршку Кине када је у питању очување територијалног интегритета и националног суверенитета Србије и онемогућавање нелегалног чланства тзв. Косова у међународним организацијама.

Обострани закључак састанка јесте да сарадња Србије и Кине у области одбране прати укупну сарадњу две државе, на високом је нивоу, а простор за њено даље унапређење постоји у областима војноекономске, војнотехничке, војно-војне и војномедицинске сарадње, додаје се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести