Вулин и амбасадорка УК о унапређењу сарадње

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са амбасадорком Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Маклауд о унапређењу сарадње две земље у области унутрашњих послова.
 Aleksandar Vulin i ambasadorka Šan Maklaud Foto: Tanjug/video
Фото: Александар Вулин и амбасадорка Шан Маклауд Фото: Танјуг/видео

Вулин је том приликом истакао значај унапређења сарадње у области борбе против организованог криминала, финансијског и привредног криминала, као и високотехнолошког криминала, саопштено је из његовог кабинета.

Заједничке обуке и размена знања и искустава професионалаца две земље, како је навео, од изузетног су значаја, како бисмо били још спремнији да ефикасно одговоримо на све безбедносне изазове.

Вулин и амбасадорка Маклауд истакли су да ће у наредном периоду значајно бити унапређена сарадња у борби против тероризма, који је заједнички непријатељ и глобална претња.

Вулин је посебно назначио да је размена информација између професионалаца две земље изузетно је значајна за успешну борбу против свих видова криминала, посебно трговине наркотицима, те да је тај вид сарадње резултирао је успешним запленама различитих врста дрога.

Маклауд је истакла интензивну сарадњу две земље у различитим областима и сложила се да је борба против организованог криминала и тероризма заједнички интерес обе земље.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести