Вулин: Илегално прислушкивање Вучића-злоупотреба система

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је вечерас да је у случају илегалног прислушкивања председника Александра Вучића злоупотребљен систем, закон, али и МУП.
vulin
Фото: MUP
Вулин је на ТВ Пинк, коментаришући расветљени случај прислушкивања председника Вучића, казао да је утврђено да је постојало илегално прислускивање које је трајало најмање годину и по дана, а да су за то време прислушкиване 26 особе и ниједна није била ни осумњичена, ни ухапшена.
"Ту имамо јасну злоупотребу система, закона, Министарства унутрашњих послова", казао је Вулин.
Када је реч о случају недавно ухапшеног инспектора СБПОК Божидара Столића, за којег се сумња да је сарађивао са криминалном групом Вељка Беливука и одавао им информације, Вулин каже да не може да гарантује да је он једина ''кртица'' у полицији.
Вулин је навео да је све што се тиче хапшења Столића и даље предмет истраге, као и да се и даље проверава какве су се поруке размењивале и ко је све учествовао у томе.
"Било је и тежих и опаснијих тренутака у борби с овом бандом коју су предводили Беливук и Миљковић, али морално, ово је најтежи тренутак. Не за мене, ја сам те људе упознао пре шест, седам месеци, али Столић је са тим људима радио, делио хлеб, ослањали су се једни на друге. И онда видите да је тај човек за новац продавао ваше активности. Не могу да гарантујем да је он једина кртица", рекао је Вулин.
Недавно је полиција ухапсила осам особа, међу којима и председника београдске општине Палилула Александра Јовичића, због сумње да су омогућиле нелегалне грађевинске радове у тој општини, а Вулин истиче да је то још један случај који показује да у Србији сада нема заштићених.
"Нема заштићених! Председник Вучић је то рекао и сваки пут када он каже нешто тако значајно доживите нападе, а када се испуне његове речи, онда се не смеју. Тако је било када је објавио рат мафији, када је рекао да неће бити заштићених... Нема заштићених! Ми смо власт и баш због тога морамо да водимо рачуна! У Србији коју води Александар Вучић, нема заштићених", истакао је.
Према његовим речима, криминала ће увек бити, али на МУП-у је да ради на томе да га сведе на најмању могућу меру.
У том смислу, Вулин наводи да МУП свакога дана ради на расветљавању свих криминалних случајева, као и да се свакога дана ухапси неки нарко дилер.
Нема разлике између Тачија и Куртија
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да није оптимиста пред сутрашње преговоре Београда и Приштине у Бриселу и додао да нема разлике у ставовима Албанаца према Србима на Косову и Метохији и Србији.
Вулин је за ТВ Пинк навео да Србија наставља са борбом да се сачувају Срби у јужној покрајини, али истакао и да је за време док је био директор Канцеларије за КиМ упознао и политичке представнике Албанаца те да је увидео да нема разлике између Тачија и Куртија.
"Исто ће се понашати, између себе се свађају, али када је у питању однос према Србима на КиМ и Србији понашају се исто, сматрају да Срба не треба да буде на Косову и Метохији, а да Србији треба нанети зло", казао је Вулин.
Према његовим речима, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти се понаша кукавички и увек тражи начин да до разговора не дође, да се не нађе са председником Србије Александром Вучићем очи у очи.
Како каже, сада у делегацији води Саранду Богојевци, која је жртва силовања, чиме Курти жели да притисне Вучића.
"Јел треба сада председник да поведе мајке побијене деце? Кукавички је и ружно користити туђу патњу да бисте преговарали", казао је Вулин.
Истиче да је председник Вучић чврст човек и да је издржао многе притиске.
Оно што га брине јесте што иза таквог Куртијевог понашања, како каже, обично дође до агресије над Србима на КиМ.
Када је реч о Заједници српских општина, Вулин каже да је сада формирање ЗСО на ЕУ, односно да нефофмирање утиче лоше на кредибилитет Уније.
"Ми се расправљамо о Заједници српских општина, када је то у питању знам да ће Албанци слагати, али на том папиру стоји потпис ЕУ, они су дужни да се спроведе оно што су као покровитељи потписали. Овде је у питању кредибилитет ЕУ", закључио је Вулин.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести