Вулин: Много мање људи напушта Војску Србије

БЕОГРАД: Положај припадника Војске Србије данас није добар и људи одлазе из ВС, али је положај много бољи него што је био раније, па и много мање људи напушта ВС, рекао је министар одбране Александар Вулин  који је присуствовао данашњој седници Скупштине Србије.
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Вулин је рекао да не може да наведе тачан број војника који напуштају ВС, јер "нису све информације за јавни ТВ пренос" и истакао да данас нико не тера војнике из Војске, као што је било 2005. године, када је, наводи, за потребе службе истерано 1.188 војника, те 2006. године када је истерано 1.155 војника.

"То су ти ратујући официри, ратујућа војска која је истерана по налогу, а тада се изгледа није нешто много причало о томе", рекао је Вулин одговорајући на примедбе посланика у вези са положајем војника и Војске Србије у целости.Посланици су на Предлог закона о војном образовању поднели укупно 653 амандмана, а Влада је предложила Народној скупштини да прихвати један амандман. 

Посланици Скупштине Србије завршили су у петак начелну расправу о сету закона из области одбране и усвојили предлоге одлука који се односе на учешће припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у овој години.

На дневном реду седнице, која је почела усвајањем дневног реда 24. априла, налази се 14 тачака, јер су, поред 13 тачака које је предложила председница скупштине Маја Гојковић, посланици усвојили да се на дневном реду нађе и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине, који је предложила Српска радикална странка.

Скупштина Србије окончала је рада и наставиће сутра расправу о амандманима на Предлог закона о војном образовању.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести