Вулин: Модернизоваћемо наше оклопне јединице

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, обишао је јединице Прве бригаде Копнене војске у гарнизону Сремска Митровица, поводом 31. октобра - Дана оклопних јединица.
aleksandar vulin
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Вулин је након обиласка подсетио да су у ратовима током деведесетих година, "у ратовима које Србија није ни изазвала, ни тражила, ни скривила", оклопне јединице наше војске, показале своју вредност.

Додао је да су и данас, када је Србија у миру, оклопне јединице један од најзначајнијих родова наше војске и показују да је свако улагање у њих исправно и потребно.

"Зато не само да ћемо одржавати исправност наших оклопних јединица, већ улажемо значајна средства и велике напоре у њихову модернизацију, како бисмо достигли све друге високо развијене земље", навео је министар.

Он је поручио да свако ко веже своју судбину за Војску Србије може да буде сигуран да ће се о њему бринути и да постоји систем који ће водити рачуна и о њему и о његовој породици.

Командант 15. тенковског батаљона потпуковник Борислав Крњајић је рекао да је током обиласка приказан део обуке тенковске чете, која се изводи у току реализације интензивне обуке у коју тенковска чета улази најмање једном у току године, те додао да је задовољан спровођењем мера за побољшање материјалног статуса припадника оклопних јединица, али и осталих припадника Министарства одбране и Војске Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести