ВУЛИН НАГЛАСИО Северна Македонија зна да њихов глас не значи ништа, зато су могли да се уздрже

БЕОГРАД:  Оснивач Покрета Социјалиста Александар Вулин нагласио је данас да грађани Северне Македоније знају да њихов глас не значини ништа и оценио да су баш зато могли да се уздрже ако нису могли да подрже Србију када је реч о резолуцији везаној за Сребреницу.
s
Фото: Youtube printscreen/ Novo jutro

"Знају Северни Македонци да њихов глас не значи ништа, ни када се одлучује о њиховом имену или језику, а још мање о Србима, па су зато могли бар да се уздрже ако не могу да подрже Србију", навео је Вулин реагујући на изјаву македонског министра Бујара Османија да је Скопље један од коспонзора Резолуције УН о геноциду у Сребренци.

Вулин је оценио да Северна Македонија "заиста треба да уз име и историју промени и језик, како јој Бугари захтевају". "Стварно је глупо да користе речник у коме немају речи за част, захвалност, пријатељство, слободу, срамоту", казао је Вулин. Иако је Србија, како додаје, била једина земља из окружења која никада није тражила да Северна Македонија промени име, историју, уставно уређење или званични језик, Скопље Београду "полетним учешћем у резолуцији која Србе треба да прогласи геноцидним народом", враћа за све што је учинио за њих.

"Када су их звали Бивша Југословенска Република Македонија и Скопље, звали смо их Македонијом. Делили смо са њима лекове током епидемије ковида, уступали им резерве жита, брашна, шећера, а СПЦ је омогућила Македонској цркви самосталност и име", навео је Вулин у саопштењу. Подсетио је и да је "Северна Македонија за све то Србима захвалила признањем такозваног Косова и сада полетним учешћем у резолуцији која Србе треба да прогласи геноцидним народом".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести