Вулин: Највише напада имамо када јачамо војску

НОВИ БЕЧЕЈ: Председник Покрета социјалиста и министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да највише напада од опозиције долази када се јача војска и да је "заиста тешко разумети партије (некадашњег) ДОС-а које нападају, вређају и понижавају своју војску".
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

"Када је реч о нападима на војску, имали сте у току пандемије (корона вируса) када је војска изашла на улице и почела да ради оно што јој је наређено, (лидер Савеза за Србију) Драган Ђилас напао војску и рекао да за војску има маски, а за медицинске сестре да нема. Никада не бих допустио свом војнику да изађе без маске, а са друге стране, Ђилас је хтео да посвађа војску с медицинским сестрама", рекао је Вулин на локалној телевизији у Новом Бечеју. 

Како се наводи у саопштењу Покрета социјалиста, он је оценио да највише напада долази када Србија јача своју војску. 

"Највише напада имамо када јачамо војску. Први напад на војску и мене као министра је уследио када сам рекао да ћемо радити на јачању и проширењу резерве, одмах је кренула хистерија након тога, јер ако немате резерву, нема те војске која може да заштити своју земљу без резерве. Чим се осети да војска јача, чим се наоружавамо, опремамо, следе напади на нас, али онда знамо да добро радимо и да смо на правом путу", навео је Вулин. 

Он је истакао да је председник Србије Александар Вучић изузетно посвећен војсци и да следе нова улагања, али да је најбитније то што се враћа систем у војску, који је двехиљадитих уништен. 

"Врховни командант Војске Србије Александар Вучић је веома посвећен војсци. Ми смо прошле године имали два повећања плате, повећане су дневнице, купљене су нове униформе. На иницијативу председника Вучића, омогућена је стамбена изградња за припаднике свих безбедносних структура", рекао је министар одбране и лидер ПС.

Он је подсетио да је све то могло да се уради и рецимо 2000. године, али то "једноставно нико није хтео, никога то тада није занимало". 

"Ми враћамо систем у војску који је после 2000. године био ефикасно уништен", рекао је Вулин у Новом Бечеју.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести