Вулин: Ни не помишљајте на силу, следи јасан одговор 

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин поручио је данас привременим властима у Приштини да ни не размишљају о томе да покушају да примене силу на председнику Србије и врховном команданту Војске Србије, Александру Вучићу, јер би то наишло на јасан одговор.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

Вулин је реагујући на претње председника косовског парламента Кадри Весељија, поручио да ће упркос Приштини Вучић сачувати мир, али и Србе на Косову и Метохији.

"Они добро знају да је Вучићев долазак на Косово и Метохију историјска посета која ће учврстити Србе и зато траже начин да је спрече. Свака идеја о покушају да се примени сила на председнику Србије и врховном команданту војске Србије, наишла би на јасан одговор. Не бих Приштини саветовао ни да размишља о томе. Вучић ће упркос Приштини сачувати мир али и Србе на Косову и Метохији", навео је Вулин у изјави достављеној медијима...

Вулин каже да се "шиптари јуначе" када су далеко од Вучића, а да се на преговорима и прд камерама понашају другачије.

"Док нема камера и док су у истој просторији са Вучићем не помињу забране и силу. Тога се сете касније. Ово је још један покушај да зауставе разговоре који им никако не иду у прилог", поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести