Вулин: Од Олбрајтове и Енгела само мржња и лажи о Србији

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да се од америчких политичара Медлин Олбрајт и Елиота Енгела могу очекивати само предрасуде, мржње и лажи када говоре о Србији.
vulin
Фото: MUP

Вулин каже да би Олбрајтова и Енгел да натерају Србију да се посвађа са Русијом и Кином, али и да нас ''поуче'' да смо, како наводи, сами криви што су нас убијали, бомбардовали и Републику Српску и Србију, и да за сваку српску смрт треба да им будемо захвални.

Он је тако реаговао на изјаве председника Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиота Енгела И Медлин Олбрајт на саслушању у Комитету на коме су истакли да Србији неће бити одобрено чланство у ЕУ док не призна тзв. Косово, као и да Србија мора да схвати да јој Русија и Кина нису пријатели.

Вулин је у саопштењу навео да Олбрајтова и Енгел испитују одлуке слободне и суверене Србије, али да никада нису испитивали порекло новца којим су их, каже, обасипали политички представници нарко-кланова са Космета.

''Србија је и Русију и Кину изабрала за пријатеље и то пријатељство је издржало бројне пробе, никада нас нису ни бомбардовали, ни одређивали шта смемо, а шта не, поштовали су нас бар колико велика сила може да поштује малу земљу, а некада и много више. Срби су премали народ да изгубе тако велике савезнике'', поручио је Вулин.

Он сматра да, ако нова администрација у САД жели да Србију сврста међу пријатеље, мора да зна да то не зависи само од Србије.

''Што буде мање Медлин Олбрајт и Елиота Енгела, то ће бити више прилике да будућност надвлада прошлост'', навео је Вулин.

ПС: Поново лажни налог Александра Вулина на Твитеру

БЕОГРАД: Покрет социјалиста саопштио је вечерас да се да се на друштвеној мрежи Твитер поново појавио лажни налог председника ПС и министра унутрашњих послова Александра Вулина.

''Поново је злоупотребљен идентитет Александра Вулина на друштвеној мрежи Твитер. Вулин нема званичан Твитер профил, није присутан на друштвеним мрежама, нити ће бити", саопштио је ПС и најавио да ће поднети пријаву надлежном Тужилаштву "у циљу спречавања обмањивања јавности, пласирања неистина и ширења лажних вести".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести