Вулин: Оружане снаге БиХ на вежби са Косовом – разочаравајуће

БАЊАЛУКА: Министар одбране Александар Вулин данас је, у разговору са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком, изразио забринутост због тога што су оружане снаге БиХ учествовале на војној вежби на којој су се налазили и представници такозване војске Косова. 
vulin i dodik, tanjug
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ nr

"БиХ не признаје никакво Косово и самим тим не може да призна никакву војску. За нас је то било веома разочаравајуће и ја сам сигуран да ће се у БиХ повести разговор и на ту тему", рекао је Вулин, а наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Вулин је истакао да је Додик не само пријатељ Србије, већ човек који води рачуна о српском народу и брине о њему, у чему се, каже, у потпуности слаже са председником Србије Александром Вучићем.

"Ми признајемо територијални интегритет БиХ. Ми смо једна од земаља гаранта Дејтонског споразума, али РС јесте и биће наш спољнополитички приоритет. Доклегод Вучић води Србију, РС ће бити наш приоритет, а Србија ће бити војно неутрална и неће постати чланица НАТО ни било ког другог војног савеза", рекао је министар.

Вулин је рекао и да Република Српска и Србија имају најбољу сарадњу од како постоји РС.

"Наши односи су веома продуктивни и искрени, и председник Вучић увек, у сваком наступу, у сваком промишљању о српском народу увек на првом месту води рачуна о Републици Српској и томе како се било која одлука Србије односи према РС", навео је Вулин.

Вулин и Додик у Бањалуци са борцима са Кошара

Александар Вулин и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик састали су се данас у Бањалуци са борцима са Кошара, који у том граду бораве поводом премијере филма "Ратне приче са Кошара".

"Кад браните Србију браните и Републику Српску. Кад нападнете један део српског народа напали сте све Србе без обзира на то где они живе. Битка на Кошарама је била и одбрана Републике Српске баш као што је и Коридор био одбрана Републике Србије", рекао је министар Вулин, саопштило је министарство.

На састанку министра Вулина и Додика договорено је да Министарство одбране и Влада Републике Српске заједно сниме документарно-играни филм о бици на Коридору (Босанској Посавини 1992. године).

Вулин је рекао да ће се снимити филм о том херојском подухвату, том великом пробоју који је сачувао Републику Српску и Србе у њој. 

"Председник Вучић је дао јасан налог да водимо рачуна о томе да се заједничка прошлост никад не заборави и да она зла која су чињена српском народу не смеју бити поновљена и заборављена као ни херојство српског народа", рекао је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести