Вулин отворио два нова погона у крушевачком "Трајалу"

КРУШЕВАЦ: Министар одбране Александар Вулин данас је у крушевачкој "Трајал корпорацији" отворио нове погоне за производњу ракетне горивне траке и асемблирање неелектричних детонатора и поручио да политичка стабилност за коју се изборио председник Александар Вучић даје резултате у економији.
1
Фото: Youtube Printscreen

То је разлог што имамо нова улагања, нове погоне, фабрике и радна места, казао је Вулин, а наведено је у саопштењу из његовог кабинета.

"Изборена политичка стабилност показује да само стабилна држава може економски да се развија. "Трајал" је веома важно предузеће за читаву Одбрамбену индустрију Србије и наравно веома важно за Министарство одбране, чија се стратешка оријентација није променила од времена (бившег министра одбране) Братислава Гашића", рекао је министар.

Рекао је да се министарство труди да помогне Корпорацији "Трајал" да се развије, напредује и да запошљава, али и да се технолошки развија, како би могла да задовољава потребе Војске Србије.

Он је додао да ће Министарство одбране увек на првом месту куповати оно што произведу домаће фабрике, као и да ће помагати колико год може у знању и у трансферу технологије како би наша предузећа и одбрамбена индустрија били у стању да самостално производе и снабдевају Војску Србије.

Посао "Трајала" и сваке компаније која се бави системима који могу да послуже као наоружање је, према речима Вулина, да обезбеде економску одрживост, запосле што више људи и створе услове за што веће зараде.

Такође, оне опремају и наоружавају Војску Србије, истакао је министар одбране и додао да када то раде оне помажу одржавању безбедности читаве наше земље и снабдевају војску по ценама које би на светском тржишту биле далеко више.

Вулин је честитао директору Трајала Милошу Ненезићу на дугогодишњој посвећености и великим успесима јер је, како је рекао, од предузећа које је било прежаљено, постало колектив за углед и понос, које остварује профит, улаже и инвестира.

Министар одбране је захвалио и запосленима у "Трајалу" на стрпљењу и вредном раду и што Војска Србије може да буде сигурна јер има "Трајал", "који ће јој помоћи и у најсложенијем технолошким процесима" .

Ненезић је рекао да су два новоотворена погона веома битна за ту фабрику, јер тиме "Трајал" постаје једина фирма у Европи која има комплетну лепезу индустријских експлозива, неопходних за надземну и подземну експлоатацију.

"Што се тиче другог производног погона, горивих трака, то је дефинитивно знак да је компанија ушла дубоко у војна експлозивна средства, јер је реч о стратешком производу, са којим ће Србија бити јача, а Одбрамбена индустрија Србије добити чврст ослонац у једном домаћем произвођачу, што ће "Трајалу" омогућити да се даље развија и напредује", истакао је директор крушевачке фабрике.

Захвалио је радницима на преданом раду, као и председнику Александру Вучићу "који је дао велику подршку компанији и веровао у њу", Влади Србије и министру Вулину "због великог доприноса компанији" и Војсци Србије због вишедеценијске успешне сарадње.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић изразила је задовољство због отварања нових погона и нових радних места, чиме град Крушевац, како је истакла, потврђује да је добро пословно окружење.

"У граду се пуно ради, а отварање нових погона је залог за будућност и порука да они који желе да пронађу себе, имају где то да ураде и да наставе да раде и живе у нашем граду.

Директор "Трајала" Милош Ненезић, у име свих запослених уручио је министру Вулину Плакету, највише признање те коорпорације.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести