Вулин: Поштовали смо закон при објављивању фотографија

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је вечерас да је лицемерно то што Драгану Ђиласу смета објављивање фотографија злодела клана Вељка Беливука, јер су и раније објављивани слични снимци, и навео примере крвавих патика Ивана Стамболића и убијених у акцији Сабља.
vulin
Фото: MUP

Вулин је рекао да је власт месецима, од дана хапшења стално трпела нападе да је то све лаж, обрачун са навијачима Партизана и навео да је и већина жртава овог клана такође навијала за Партизан, због чега се, према његовим речима, намеће питање какав је онда то обрачун са навијачима Партизана.

Говорећи о томе да ли су фотографије смеле бити објављене или нису, министар Вулин је рекао да је све урађено по закону.

"По закону нисмо ништа од овога смели објавити до момента када је то предочено окривљенима и оштећенима, дакле породицама. Тако смо и урадили, и тек када се то десило, ми смо били по закону слободни да то објавимо", рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.


Курти ће све учинити да се преговори прекину

„Аљбин Курти ће учинити све да се преговори између Београда и Приштине прекину и окривиће Србију за то, рекао је Вулин.

"Када су 2012. године почињали преговори у Бриселу, Шиптари и међународна заједница чинили су све да Срби дођу за преговарачки сто, јер су мислили да је признање готова ствар. Сада, 2021. они беже од преговарачког стола, јер су видели да преговори баш и нису довели до признавања како су се надали", рекао је Вулин, гостујући на ТВ Пинк.

Према његовој оцени Курти нема никакву добру намеру, већ је његова једина намера да на Косову и Метохији не буде Срба.

"Он ће учинити све што може да доведе до прекида преговора. Причаће и о геноциду Срба, као што је недавно причао и да су Шиптари ту били пре амеба, а да Срба није ни било, да је Дечане подигла династија Гаши и слично", рекао је Вулин.


Према његовим речима, хапшењем припадника криминалног клана Вељка Беливука су ухваћени зликовци а сви који су незадовољни тиме и стају на страну злочинаца, то треба да буде на савести.

"Урадили смо оно што је требало да се уради, обрачунали се са злом. Србија је сада слободнија и безбеднија земља за своју децу", казао је Вулин.

Оценио је да клан као што је био Беливуков више не сме да настане и да се, док је Александар Вучић председник Србије, а он министар унутрашњих послова, то неће ни догодити.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести