Вулин: Припрема се нови Закон о Војсци Србије

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је потребно да се Закон о Војсци Србије напише поново од првог до последњег члана и додао да је на томе већ ангажована радна група ресорног министарства, преноси ТВ Пинк.
vulin_vezzba
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

Та телевизија наводи да би новим законом јединицама Војске Србије могли бити враћени патриотски називи из Првог светског рата - Дринска и Дунавска јединица, а новине би, кажу, могле бити и у структурној организацији војске, односно, увођење нових јединица и батаљона.

"Крајем прошле године поново смо формирали две славне ратне бригаде - 72. и 63, планирамо да формирамо нове јединице од пешадијског батаљона у Лозници до брдско-планинског батаљона у Прибоју. Подигли смо бројност наших јединица у Куршумлији. Војска јача, постаје бројнија, све опремљенија, све наоружанији, све спремнија да одговори на изазове који су око нас", рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Истакао је да ће Војска Србије и ове године радити на унапређењу способности да се суочава са сајбер претњама, јер је то, каже, "бојно поље" новог времена.

У прилогу ТВ Пинка наводи се да би војска добила и нове униформе које ће имати истакнута патриотска обележја, заставу Србије и натпис "За слободу и част отаџбине", као и да би на униформама могле бити пришивене врпце одликовања и значке за примерне војнике, најбоље стрелце и остала војничка признања.

Додаје се и да Србију очекује усвајање стратегија како би се законски додатно обликовала политика војне неутралности земље.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести