Вулин: СБ да се изјасни да ли још важи Резолуција 1244

Још једном се показало да за Србију важе неки преседани, изјавио је министар Александар Вулин због прихватања Косова у чланство УЕФА

и додао да очекује од Савета безбедности УН да се огласи и каже да ли је Резолуција о Косову и даље на снази.

Вулин је Танјугу рекао да ће последице уласка Косова у међународну фудбалску организацију бити несагледиве и да је само питање када ће се неко други позвати на тај преседан и кршење статута организације, која је сама тај статут донела, а не поштује га.

"Држава Србија ће наставити да се бори и неће посматрати скрштених руку", рекао је Вулин и најавио:

"Ићи ћемо на суд у Лозани, ићи ћемо где год можемо да се боримо, првенствено за заштиту права и међународног права".

"Савет безбедности би морао да се огласи и да каже да ли Резолуција 1244 још увек постоји", сматра Вулин.

"Ако постоји, онда ово није могуће, а ако не постоји, онда би било добро да нам се то каже", поручио је он.

Вулин очекује од СБ да се у најскоријем року изјасни и каже да ли је његов мандат прекршен и да ли ће се борити за очување свог мандата и понавља да ће се Србија борити за очување свог суверенитета и интегритета, али и очување међународног права.

На питање да ли је Србија, "поражена" на фудбласком плану, добила на пољу забаве, имајући у виду одлуку организатора Евросонга да забрани заставу Косова током овог музичког такмичења, Вулин каже да је то само питање поштовање међународног права.

"Када се поштује међународно право, оно штити све. Кад год се праве преседани, не може се рећи када ће то престати," објаснио је Вулин.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести