Вулин Шојгуу: Помоћ Русије стигла кад је најпотребнија

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин разговарао је преко видео линка с министром одбране Руске Федерације генералом армије Сергејом Шојгуом, коме је пренео захвалност за помоћ коју је Руска Федерација упутила Србији за борбу против корона вируса.
vulin_ssojgu, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

У име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, молим вас да пренесете његове личне поздраве и захвалност врховном команданту Оружаних снага Руске Федерације Владимиру Путину. Помоћ коју сте нам доставили је огромна, потребна и дошла је у право време. Људи које сте нам послали су изванредни, храбри, стручни, вредни и много помажу у борби против коронавируса. Помажу својим саветима и радом, а када их Срби виде на улицама, много се обрадују јер знамо да нисмо сами и то враћа наду, рекао је Вулин.

Како је саопштено из Министарства, Вулин је и лично захвалио генералу Шојгуу због његовог утицаја што је помоћ, која је из Руске Федерације стигла у Србију, велика и благовремена и што нас ни у овом тешком тренутку није заборавио.

На крају видео разговора, руски министар одбране Шојгу пожелео је министру Вулину и Србији много успеха у борби против коронавируса.

Шојгу је нагласио да ће руски војни експерти дати све од себе како би на најефикаснији начин помогли српском народу у сузбијању епидемије.

У видео разговору учествовао је и шеф тимова руских стручњака генерал-мајор Михаил Чернишов који је известио министре Вулина и Шојгуа о активностима руских лекара и АБХО екипа, које широм Србије врше дезинфекцију простора и здравствених установа и врше прегледе пацијената за које се сумња да су оболели од вируса Ковид-19.

Према извештају генерала Чернишова, руски тимови дезинфиковали су 121.500 квадратних метара простора у 34 објекта, 38.500 квадратних метара улица и тргова, а медицинске екипе посетиле су здравствене установе у 10 градова у Србији.

Четири медицинске екипе раде на лечењу оболелих пацијената у три медицинска центра у Београду и Ваљеву.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести