Вулин: Србија никада није била на погрешној страни света

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је непозивање Србије и Русије у Пољску на обележавање годишњице почетка Другог светског рата, велика увреда за жртве, за 20 милиона погинулих са простора Совјетског Савеза, већином Руса и за милион Срба који су у том рату убијени.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Markus Schreiber)

Ово је дневна политика. Ово је политика у свом најгорем облику, када сте у стању да мењате историју зато што сте са неким у лошим односима. Потпуно је несхватљиво да земља која је много страдала у Другом светском рату, као што је Пољска, може на тај начин да презире жртве свих других народа, рекао је Вулин новинарима.

Министар је подсетио да се у Другом светском рату знало ко је победник, а ко поражен и указао да покушаји ревизије историје не могу бити успешни.

Ако се са Србијом и Русијом неће обележити почетак Другог светског рата, онда ће морати да обележавају са онима који су Други светски рат изазвали. Ако мисле да је Пољској место са силама које су Други светски рат изазвале, учиниле најстрашније злочине у историји човечанства, онда можемо само да кажемо ''Сами су изабрали своју страну света'', рекао је Вулин.

Он је истакао да Србија никада није била на погрешној страни света. 

Ако велики нешто могу да науче од нас, онда гледајте где је Србија и знајте да је са те стране света и слобода и добро и победа, закључио је Вулин.

Вучић у праву за све што је рекао о нама у коалицији

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да је председник Александар Вучић за све што је рекао о свима нама у коалицији апсолутно у праву. 

Да је био још оштрији и још одређенији не би ни мало погресио. Ако може да критикује своје партијске функционере онда може и треба да каже истину и сваком другом. Вучић је пред сваког ставио огледало, слику коју видимо у њему, свако је сам правио, рекао је Вулин.

Вучић је раније данас поручио, обраћајући се на седници Главног одбора СНС, да ће на листи кандидата за посланике, коју "носи" СНС, бити више напредњака него раније, и поред сарадње са коалиционим партнерима, јер је, каже, важно да се измери снага СНС и снага других.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести