Вулин: Из хрватске председнице проговорили страх и комплекс

БЕОГРАД: Хрватска политика према Србима и Србији је мешавина прљаве савести и комплекса, оценио је вечерас министар одбране Александар Вулин коментаришући интервју хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Зато Колинда Грабар Китаровић Павелићу замера што је предао Далмацију Италији, али му не замера што је поклао 20.000 српске деце. Као Павелићев поштовалац Колинда Грабар Китаровић говори о великосрпској агресији не објашњавајући како то да су протерали или побили 250.000 држављана Хрватске српске националности", изјавио је Вулин.

Он је истакао да се Колинда Грабар Китаровић извињава када види српску чоколадицу, али се не извињава за побијену српску децу. "Колинда Грабар Китаровић од Вучића није добила оно што је желела, послушног и уплашеног Србина. Истина коју је Вучић изговорио учинила је да из ње проговоре и страх и комплекс. Она није озбиљан политичар и са њом и не треба озбиљно разговарати. Боље јој стоји када пева пијана него када препричава разговоре", рекао је Вулин, саопштило је ресорно министарство.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је у интервјуу за ХРТ, поводом недавних напада на Србе у Ђеврскама и Уздољу код Книна, да осуђује и да ће увек осуђивати насиље, али и "да се не може сваки инцидент који се догоди између хрватских грађана разних националности квалификовати, а приори као етнички инцидент, односно етнички мотивисано насиље".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести