Вулин: Што није забрањено Шиптарима не може ни Србима

БЕОГРАД: Министар одбране, Александар Вулин, је поводом споразума о заједничкм наступу на парламентарним изборима у Србији, који су у Тирани потписали представници албанских партија с југа централне Србије, каже да то није забрањено и поучио да оно што је дозвољено њима не може бити забрањено Србима.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

"Грађани Србије шиптарске националности имају право да се удружују и политички организују. Србија је слободна земља и за разлику од већине земаља из свог окружења поштује и унапређује мањинска права", навео је Вулин у писаној изјави достављеној медијима.

Политички представници Албанаца с југа центране Србије су јуче у Тирани, у присуству вршиоца дужности министра спољних послова Гента Чакаја, потписали споразум о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима у нашој земљи.

Министар Вулин поручује да због тога нису морали да иду у Тирану.

"Шиптари нису морали да се окупљају у Тирани и тамо потписују договор о наступу на изборима у Србији, али, када су то већ урадили, уз прећутну сагласност ЕУ, онда сви треба да знају да оно што је дозвољено Шиптарима не може бити забрањено Србима", навео је.

Онима који на то ћуте поручио је:

"Они који ћуте о окупљању Шиптара у Тирани нека буду још тиши када у Београду сви Срби буду договарали и усаглашавали своју политику и изборне наступе са владом и председником Србије".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести