Вулин уручио возила и опрему припадницима у Копненој зони

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас полицијске службенике ангажоване у Копненој зони безбедности којима је уручио два возила и нову балистичку опрему, шлемове и панцире, средства осматрања, униформе и чизме.
Фонет/МУП/Александар Вулин
Фото: Фонет/МУП/Александар Вулин

Уручена возила и опрема треба да им омогуће да буду безбеднији у обављању свог посла, саопштено је из МУП-а.

"Честа бесправна сеча шуме у овом простору веома забрињава све државне органе Републике Србије, а посебно смо забринути јер шиптарске банде веома често носе наоружање и веома често отварају ватру“, рекао је Вулин том приликом.

Управо зато, како је навео, МУП се потрудио да опреми припаднике који раде у Копненој зони безбедности и да не допусти да било ко од њих страда зато што није имао адекватну опрему.

Оцењујући да је њихов посао веома тежак и скопчан са огромним ризиком, министар је истакао да са безбедношћу полицијских службеника у Копненој зони "не сме да се игра и да никада не смемо да помислимо да смо довољно учинили да би они били безбедни и сигурни".

„Они чувају овај простор, нашу земљу и њихов живот је увек у опасности. Зато заслужују посебно поштовање, а од нас сваку помоћ“, поручио је Вулин.

Полиција брине о безбедности Срба на КИМ

Вулин је поручио да Срби из јужне српске покрајине треба да знају да полиција, иако није присутна на КИМ, води рачуна о њиховој безбедности.

Координациона управа за КИМ МУП-а Србије, према његовим речима, ради веома важан и одговоран посао и поред тога што је 1999. године Резолуцијом 1244 са простора КИМ уклоњено активно присуство наше полиције.

"Сва лична документа, регистарске таблице, све што је потребно за свакодневни живот свих Срба који живе на простору КИМ овде се сабира и чинимо све да се у подручним управама где су измештене наше управе са КИМ, обезбеди да људи могу да обаве послове из надлежности МУП-а“, објаснио је Вулин, наводи се у саопштењу из његовог кабинета.

Министар је додао да Координациона управа води рачуна и о безбедности свих Срба на простору КИМ, прати шта се дешава и води рачуна да се не деси ништа лоше.

"Ми нисмо на простору Косова и Метохије, али то нас не спречава да добро познајемо ситуацију, да о њој обавештавамо и носиоце међународне заједнице, који су одговорни за безбедност Срба на простору КИМ, који треба да знају да њихова полиција увек брине о њима“, закључио је министар унутрашњих послова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести