Вежба "Век победника" показала војску за понос

БЕОГРАД: Поводом успешно завршене Здружено-тактичке вежбе са бојним гађањем "Век победника 1918-2018", у Свечаној сали Дома Гарде на Топчидеру данас је одржана свечана додела признања из надлежности министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић су награђенима, уз честитке, уручили додељена признања.

Честитајући награђенима, министар Вулин је истакао да вежба "Век победника" није била само вежба, без обзира колико она велика, комликована и сложена била, саопштило је Министарство одбране.

"Није то била само једна војничка демонстрација моћи, вежба ''Век победника'' је била нешто више. То је био наш начин да 100 година касније покажемо читавом свету да српска држава постоји, да је јака и да је јача него што је била пре једног века. Снажна војска је увек доказ снажне државе и нема снажне државе без снажне војске. ''Век победника'' је показао да имамо војску којом можемо да се поносимо, не само њеном техником и њеном исправношћу, већ обученошћу, квалитетом људи, моралом, то је оно што нас одликује и разликује од других богатијих и наоружанијих армија", нагласио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести