Вулин: Војска ће обновити објекте уништене у НАТО агресији

БЕОГРАД: Министар одбране Србије изјавио је данас да ће Војска Србије обновити објекте уништене у НАТО агресији и вратиће се у њих у складу са својим потребама.
1
Фото: www.mod.gov.rs

Вулин, који је данас у пратњи заменика начелника Генералштаба Петра Цветковића обишао припаднике војске који раде на разминирању рејона војног аеродрома "Дубиње" код Сјенице, подсетио је да се 20 година после НАТО агресије ВС још увек суочава са више од 80 објеката који су загађени неексплодираним бомбама.

"Војска Србије ће се вратити у све просторије које су биле оштећене и уништене од стране НАТО агресије у складу са својим потребама и тактичким захтевима и урадићемо све да вратимо пуну борбену готовост војске, каква је била 1999. године и да је, наравно, значајно унапредимо", поручио је министар, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Он је додао да о људима који на аеродрому "Дубиње“ раде тежак и сложен посао, мора посебно да се води рачуна, њихова опрема мора да буде у складу са свим стандардима, мора да буде на највишем нивоу, а они морају да буду сигурни и морају да буду задовољни.

"Војска Србије се наоружава и опрема, али Војска Србије увек и на првом месту води рачуна о безбедности свих својих припадника", нагласио је министар одбране.

На аеродрому "Дубиње“, надомак Сјенице, током НАТО агресије, како је утврђено, дејствовано је 22 пута касетним бомбама и бомбама велике разорне моћи.

Према речима командира тог вода капетана Ненада Кањевца, само у једном од четири сектора аеродрома, од 47,5 хектара 27 хектара било је под касетном муницијом, а до сада пронађена је 71 касетна бомбица БЛУ 97, три појачника за касетну бомбицу БЛУ 97, као и једно противоклопно зрно 88 мм.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести