Вулин: Војска је увек спремна за приказ способности

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин рекао је да на данашњем приказу способности на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" на Батајници Војска Србије показати чиме располаже и у којем правцу ће се развијати.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Војска је увек спремна за приказ способности", рекао је Вулин.Он је, гостујући у Дневику РТС-а, рекао да постоји позитивна трема и жеља да се Војска Србије покаже у најбољем светлу.

"Наш највећи критичар је наш врховни командант председник Александар Вучић", истиче Вулин и напомиње да председник увек захтева да ВС буде на највишем светском нивоу.Наглашава да се Војска Србије стриктно држи политике војне неутралности."Набављамо оружје и са истока и са запада", указује министар одбране.

Додаје да ће бити показана и четири велика појачања за ВС, а ти су три руска хеликиптера Ми-17 и Х-145.Позвао је грађане да дођу на аеродром, наводећи да окупљање почиње од 11.00, док приказ почиње у 12.30.

Говорећи о посети руског премијера Дмитрија Медведева, које ће данас присуствовати приказу у Батајници, Вулин каже да је председник владе Русије углавном задужен за економска питања, али да је ту и војни део делегације."Увек разговарамо о војно-техничкој сарадњи", наводи министар одбране.

Коментаришући изборе на Косову и Метохији, Вулин истиче да је врло поносан бројем гласова који је добила Српска листа.Наводи да западне силе имају јасан став и да је то јединствено и целовито Косово, да нема говора о разграничењу и промени статуса.

"Да ли ће разумети нову реалност, реалност да Србија мора да добије нешто", упитао је Вулин.Што се тиче упада Росу на север Косова и Метохије, истиче да је председник Вучић већ упозорио да ће Албанци учинити све да дође од криминализације КиМ.

Покушавају да докажу да су сви Срби криминалци, указује министар и оцењује да је њихова идеја земља без Срба.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести