Вулин: Војска Косова претња, Вучић с правом забринут

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин је изјавио данас да формирање војске Косова јесте изазов и претња за безбедност у региону и да је председник Србије Александар Вучић с правом забринут због свега што се дешава на КиМ.
vulin, ministarstvo odbrane
Фото: mod.gov.rs

Формирање војске Косова показује намере и какву политику хоћете да водите и каква је потреба да се формира било какава оружана снага на КиМ, рекао је Вулин гостујући на Пинку.

"Шта ће вам војска, за шта она служи,  против кога ћете да се борите, напашћете Црну Гору, Северну Македонију, снаге КФОР-а, Албанију?", упитао је Вулин приштинске власти.
"За шта служи, ако вам служи за борбу против Србије, одмах је распустите јер Србија нема  намеру да напада своју јужну покрајину и нема намеру да учествује у било каквим ратовима и сукобима", поручио је Вулин.

Додаје да војска Косова очигледно треба да служи само за то и да је то је једина идеја.
На питање како коментарише то што је председника Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла у Тирани да су Албанци и Хрвати 'браћа по оружју', Вулин је казао да је то, нажлост, истина, пошто се већина генерала тзв. војске Косова у Хрватској борила против Србије и да су неки од њих, били и у Хагу због злочина против Срба.

"Нашли су као везу учешће у рату у којем су убијали Србе", додао је Вулин.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести