Вулин: Вучић да настави да води СНС, повлачење није опција

БЕОГРАД: Повлачење Александра Вучића са чела Српске напредне странке, довело би до урушавања СНС-а, али и дестабилизације Србије, поручио је данас министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, додајући да његово повлачење једноставно није опција.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Реагујући на Вучићеву најаву ће се повући са чела Српске напредне странке након избора, Вулин је оценио да Вучић мора да настави да води ту странку.

" Ако највећу партију на Балкану напусти њен неспорни вођа поставља се питање колико чланства ће остати у СНС-у, а колико ће своје политичко ангажовање примерити ангажовању председника Александра Вучића", оценио је он.

Додао је да би се повлачењем неспорног вође свих Срба са чела СНС-а угрозио опстанак једине политичке организације која је у стању да окупи све Србе без обзира где живе и обезбеди да Срби први пут од Првог светског рата буду јединствен политички народ.

"Уколико СНС допусти свом председнику да се повуче са њеног чела, то би значило да се СНС сломио под притисцима великих сила и да се напушта политика војне неутралности и политика самосталне Србије коју је формулисао и водио Александар Вучић", сматра Вулин.

Како наводи напуштање такве политике водило би сукобима унутар СНС-а, али и у владајућој коалицији и на простору српског света који не може да постоји без снажне и стабилне Србије.

"Ако СНС буде толико историјски неодговоран да дозволи Александру Вучићу да се повуче и и да га велике силе сломе, Александар Вучић не би смео да покаже исту неодговорност и слабост", изјавио је Вулин.

Он је закључио да Вучић мора да настави да води СНС, па ма колико му било тешко, јер повлачење једноставно није опција.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести